2022-04-21

NIKON SLÄPPER VERSION 1.2.0 AV FJÄRRFOTOGRAFERINGSSYSTEMET NX FIELD FÖR PROFESSIONELLA BILDBYRÅER

Stockholm, Sverige, 21 april 2022: Nikon har nöjet att presentera version 1.2.0 av NX Field, den senaste versionen av Nikons fjärrfotograferingssystem för professionella bildbyråer. Programvaruuppdateringen ger stöd för ytterligare funktioner i den spegellösa kameran i FX-format/fullformat, Z 9.

Uppdateringen till version 1.2.0 gör det möjligt för användare av Z 9 att enkelt identifiera nio olika motivtyper. Detta ger världens största täckning av motiv och inkluderar människor, hundar, katter, fåglar, cyklar, motorcyklar, bilar, tåg och flygplan. Det gör det möjligt att fånga varje motiv mer exakt, även via fjärrstyrning. Dessutom har uppdateringen stöd för Z 9-funktionen Bildtagning i hög hastighet+*, med världens snabbaste** bildhastighet på 120 bps. Funktionen gör det möjligt att fånga de avgörande och betydelsefulla ögonblicken som kan missas av blotta ögat, men som ändå är så viktiga för sport- och nyhetsfotografer – även med fjärrstyrning.

Den unika dubbelströmningsstekniken (Dual Stream) som är inbyggd i Z 9 användas för livevisning på en smarttelefon eller surfplatta, med mycket liten fördröjning och utan att bilden fryser vid serietagning. Detta innebär att du kan fånga de där ögonblicken som du inte får missa, även med fjärrstyrning. Den här tekniken, i kombination med den senaste programvaruuppdateringen och en kamerahusdesign som eliminerar behovet av mekanisk slutare, innebär att Z 9 är det perfekta valet för proffsfotografer.

Nikon fortsätter att uppdatera NX Field för att stödja proffsfotografer som arbetar med rapportering från journalistikens frontlinjer.
* Med AF-/AE-följning. Endast normal JPEG-bildkvalitet. Antalet bilder som kan tas är lägre än för snabb serietagning. Användning av ett rekommenderat kort rekommenderas. Med C30-inställning kan bilder på ca 45 megapixlar tas med 30 bps. 

** Jämfört med spegellösa kameror tillgängliga 28 oktober 2021, baserat på Nikons undersökningar.

 

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.
Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor.
Som visionär partner förenar Nikon innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.