22-04-2021

Nio Nikon-produkter belönas med ”Red Dot Award: Product Design 2021”

Amsterdam, Nederländerna, 22 april 2021: Nikon kan stolt meddela att nio av dess produkter har belönats med ”Red Dot Award: Produktdesign 2021”. Bland de prisbelönade produkterna hittar vi flaggskeppet och D-SLR-kameran D6 och andra generationens spegellösa kameror, Z 7II och Z 6II.

Bidrag från ungefär 60 länder skickades in och bedömdes av en panel bestående av erkända designspecialister från hela världen. Produkterna bedömdes utifrån aspekter som innovation, funktion, ergonomi och hållbarhet.

De vinnande produkterna kommer att presenteras på en onlineutställning som öppnar 21 juni 2021. De kommer också att visas på specialutställningen ”Design on Stage” som öppnar 22 juni 2021 på Red Dot Design Museum i Essen i Tyskland.

Bland Nikons produkter som tilldelats ”Red Dot Award: Product Design 2021” hittar vi bland annat:

Nikons digitala SLR-kamera D6 i fullformat

D6 är Nikons flaggskepp inom digitala SLR-kameror. Kameran ger professionella sportfotografer och fotojournalister det verktyg de behöver för att prestera på högsta nivå. Den är utrustad med det kraftfullaste AF-systemet i Nikons historia. I kombination med det breda sortimentet av NIKKOR F-objektiv har fotograferna förutsättningarna för att ta banbrytande och unika bilder med större precision.

Nikon Z 7II och Nikon Z 6II spegellösa kameror i fullformat, MB-N11 batterigrepp

Z 7II och Z 6II är andra generationens spegellösa kameror som efterträder Z 7 och Z 6. För dessa används Z-fattningen med stor diameter. Tillförlitligheten och användbarheten har blivit ännu bättre tack vare dubbla EXPEED 6, som ökar antalet bilder per enskild serietagning och gör det möjligt att använda dubbla kortfack, vilket uppfyller användarnas behov. 

Batterigreppet MB-N11 är perfekt för vertikal fotografering och ökar antalet möjliga bilder samtidigt som det ger ett stadigt och bekvämt grepp. Batterigreppet MB-N11 har stöd för ett system som gör det möjligt att byta batterier under användning och passar bra för långtidsanvändning, till exempel när man filmar eller fotograferar för timelapse-filmer.

Zoomobjektivserien NIKKOR Z f/2,8 för spegellösa kameror

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S och NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S är zoomobjektiv som bibehåller en konstant, stor maximal bländare på f/2,8 över hela zoomområdet. Tack vare en fattning med stor diameter är objektivdesignen mycket flexibel, vilket har förbättrat den optiska prestandan kraftigt. Dessa objektiv täcker ett brett spektrum av brännvidder – från 14 mm till 200 mm – vilket ger större möjligheter att fotografera många olika motivtyper, från landskap och porträtt till naturliv.

10x25 STABILIZED kikare

10x25 STABILIZED är den första kompakta kikaren från Nikon som är utrustad med STABILIZED-funktionen. Det kompakta och lätta vikbara huset med dubbla gångjärn passar bra att användas både under lång tid och med en hand.

ECLIPSE Ei utbildningsmikroskop

Utbildningsmikroskopet ECLIPSE Ei är designat för intuitiv användning och en förbättrad lärandeupplevelse. Onlineguiden ger snabb och enkel tillgång till instruktioner, vilket ger eleverna möjlighet att lära sig på egen hand.

Red Dot Design Award är en världsledande tävling som har funnits i 65 år. Besök webbplatsen för mer information: https://www.red-dot.org/

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.

Mer information om Nikons prisbelönta produkter hittar du på www.europe-nikon.com