15-05-2018

Nikon introducerar COOLSHOT PRO STABILIZED, golfarens laseravståndsmätare

Stockholm, Sverige, 15 maj 2018: Nikon presenterar idag COOLSHOT PRO STABILIZED, golfarens laseravståndsmätare. Denna flaggskeppsprodukt är den nya, förbättrade versionen av COOLSHOT 80-serien.

COOLSHOT PRO STABILIZED har COOLSHOT 80-seriens vibrationsreducering i ett mindre och lättare hus. Den har en lättavläst intern röd OLED-display med en automatisk justeringsfunktion som finjusterar displayens ljushet efter den omgivande ljusnivån. Mätningens responstid har förkortats till ca 0,3 sekunder. Det vattentäta och imfria huset skyddar mot oväntat regn och vattenstänk.

COOLSHOT PRO STABILIZED har också en indikator som visar när faktisk avståndsmätning används – en LED-lampa på framsidan som blinkar grönt när faktiskt avståndsläge är aktiverat. Den kan därför användas vid officiella tävlingar* där avståndsmätningsinstrument tillåts, eftersom den tydligt visar att funktionen för mätning av uppförs- och nedförsbackar (ID-teknik) inte används.

Nikons COOLSHOT avlägsnar osäkerhet om avståndet så att användaren får mer tid att fatta strategiska beslut och fokusera på varje slag.

Allt som du förväntar dig från en laseravståndsmätare för golfare har inkluderats i den nya COOLSHOT PRO STABILIZED. Med dess förbättrade användbarhet och enkla användning är den idealisk både för dem som använder en laseravståndsmätare för golfare för första gången och för dem som inte har varit helt nöjda med konventionella laseravståndsmätare.

COOLSHOT PRO STABILIZED har rekommenderat pris på 5990 SEK och förväntas finnas i butikerna i slutet av maj.

*Kontrollera lokala regler innan du använder en COOLSHOT på en officiell tävling.

COOLSHOT PRO STABILIZED

Röd intern display
*Simulerad bild

Nyckelfunktioner

· Mätområde: 7,5-1 090 m
· STABILIZED-funktionen används för att underlätta mätning till en avlägsen flagga samtidigt som den reducerar vibrationer orsakade av handrörelser. Vibrationsreduceringens effekt: Bildvibrationer i sökaren orsakade av handskakningar (sinusvågor) minskas till ca 1/5 eller mindre¹.
· Röd intern OLED-display för lättare avläsning i alla situationer. Funktionen för automatisk justering av ljusheten finjusterar displayens ljushet efter den omgivande ljusnivån.
· Snabb och stadig mätning oavsett avstånd – HYPER READ har utvecklats och visar det uppmätta värdet på ca 0,3 sek.
· Grönupplyst LOCKED ON-teknik²: LOCKED ON-tecknet lyser grönt och ger information om avståndet till närmaste föremål. Vid mätning av överlappande motiv visas avståndet till det närmaste motivet med ett LOCKED ON-tecken i sökaren. På till exempel en golfbana syns det tydligt att det är avståndet till flaggan som har mätts även om det finns träd i bakgrunden.
· Golfläge visar höjdjusterat avstånd (horisontellt avstånd ± höjd). Det är en guide till hur långt du ska slå bollen och är användbart vid spel på golfbanor med uppförs- och nedförsbackar – ID-teknik (uppförs-/nedförsbacke).
· Indikatorn för faktiskt avstånd visar att mätning av uppförs- och nedförsbackar (ID-teknik) inte används. När faktiskt avståndsläge används blinkar indikatorn grönt när strömmen är på. Det är lätt för observatörer att se att mätning av uppförs- och nedförsbackar (ID-teknik) inte används. Indikatorn för faktiskt avstånd kan också stängas av.
· Prioritering av första mål används. Vid mätning av överlappande motiv visas avståndet till det närmaste motivet. Det är användbart vid mätning av avståndet till flaggan på en green med skog i bakgrunden.
· Avståndsmätningens visningssteg: 0,5 m
· Enstaka eller kontinuerlig mätning (upp till 8 sekunder)
· Monokulär sökare av hög kvalitet med 6x förstoring och flerskiktsbeläggning för en ljus, tydlig bild
· Stort (18 mm) okular för enkel positionering av ögat
· Brett synfält (7,5 grader)
· Okularets långa pupillavstånd gör det enkelt för personer med glasögon att använda mätaren
· Diopterjusteringsfunktion
· Kompakt design för enkel manövrering
· Vattentät och imfri
· Stor temperaturtolerans: -10 °C till +50 °C

¹ Baserat på Nikons mätstandarder.
² Enstaka mätningar: Vid mätning av överlappande motiv och när avståndet till det närmaste motivet visas, visas LOCKED ON-tecknet. Kontinuerlig mätning: När de visade siffrorna skiftar till ett närmare beläget motiv visas LOCKED ON-tecknet.