30-04-2018

David Yarrow, konstfotograf från Storbritannien, har utnämnts till Nikons nya Europa-ambassadör

Amsterdam, Nederländerna, 30 april 2018 – Nikon Europe B.V. kan stolt meddela att den världskände fotografen David Yarrow kommer att bli en del av den grupp högt ansedda fotografer som är Nikons Europa-ambassadörer.

David Yarrows suggestiva och omslutande fotografier om livet på jorden har gjort att han ständigt får nya beundrare bland fotografer, konstsamlare och konsumenter. Hans stora, ikoniska svart-vita bilder som visas på många framstående gallerier och museer över hela världen har en unik stil som bidragit till att han hyllas som en av världens bästa naturfotografer.

David Yarrow har använt sig av Nikons produkter under de senaste 33 åren, från sin tidiga karriär när han arbetade för The Times och tog den ikoniska bilden av Diego Maradona under VM-finalen 1986, fram till nu när han har etablerat sig som en av världens bäst säljande konstfotografer. David Yarrow spelade nyligen en viktig roll i lanseringen av D850.

Något som är ännu viktigare är att David Yarrows arbete går hand i hand med hans passion för filantropi och naturvård, något som han som Nikons nya Europa-ambassadör ser fram emot att visa upp i sitt specialprojekt som han för närvarande fotograferar i Amboseli, Kenya.

David Yarrow kommenterar,  ”Min karriär inom fotografering har varit allt annat än konventionell och man kan med rätta säga att jag har vägrat att bli placerad i ett fack som någon som bara jobbar med ett enskilt ”tema” eller har ett ”kompetensområde”. Genom allt detta har fotografi alltid förblivit en metod för försoning och eskapism för mig, en möjlighet att utforska avlägsna hörn av världen och fånga extrema miljöer och de sällsynta djur som bor där.

Nikons kameror och NIKKOR-objektiv har spelat en stor roll oavsett vilken väg jag har valt. Deras estetik och ergonomi har bara blivit bättre och bättre. Jag kan inte heller tänka mig ett annat varumärke som förstår både yrkes- och amatörfotografers behov. Fotografering är vår generations konstform och jag hoppas att jag i mitt arbete som Nikons Europa-ambassadör kan hjälpa till att uppmuntra och inspirera människor till att använda sina mobiltelefoner mindre och sina ögon mer. Det är vad det här jobbet går ut på.”

Nikons Europa-ambassadörsprogram

Nikons Europa-ambassadörsprogram hyser talangfulla och inflytelserika visuella konstnärer som använder sig av marknadens senaste teknik och arbetar utifrån en medvetenhet om sociala trender för att representera nutiden. Baserat på hans globala erkännande som fotograf, och som en del i hans ambassadörskap, har Nikon utmanat David Yarrow till att förverkliga sitt drömfotoprojekt.

Mer information om David Yarrow och hans tidigare arbete finns på Nikons webbplats.  

Om David Yarrow

David Yarrow föddes i Glasgow i Skottland 1966. Han började med fotografering vid en tidig ålder. Som 20-åring jobbade han som fotograf för The Times och befann sig plötsligt på planen under finalen av världsmästerskapet i fotboll i Mexico City. Det var då som David Yarrow tog den berömda bilden av Diego Maradona och VM-pokalen. Efter det blev han tillfrågad att bevaka OS och en rad andra sportevenemang. Det var först många år senare som han hittade hem i att dokumentera naturens värld. Med sina suggestiva och omslutande fotografier av livet på jorden har hans beundrarskara bland konstsamlare bara växt. Under 2018 har David Yarrow etablerat sig som en av de bäst säljande konstfotograferna i världen.

Alla bilder är © David Yarrow