01-04-2018

NIKON SAMARBETAR MED NOOR FÖR 2018 ÅRS REPORTAGE OCH MÄSTARKURSER

Amsterdam, Nederländerna, 1 april 2018: Nikon och NOOR slår sig ihop igen under 2018 för att stödja det Amsterdambaserade kollektivet av dokumentärfotografer som berättar historier som behöver tas på största allvar. Nikon tillhandahåller kameror och objektiv för långsiktiga NOOR-projekt som berör ämnen av globalt intresse. Genom detta samarbete förmedlas även deras kompetens till ambitiösa dokumentärfotografer runt om i Europa via utbildningen på Nikon-NOOR-akademin.

NOORs grupprojekt som stöds av Nikon är bland annat Klimatförändringar, som berör problem kring förändringar i miljön och stigande havsnivåer i två kapitel – Följder och Lösningar. I grupprojektet Modernt slaveri undersöker de människohandel och internationell slavhandel, som pågår än idag.

Nikon-NOOR-akademin startade 2018 års säsong med vårutbildningar i Polen, Sverige och Belgien. Fler datum kommer att meddelas senare under året. Varje mästarkurs tar emot 15 deltagare på varje plats, där man arbetar nära tillsammans med ledande fotojournalister för att finslipa sina färdigheter. Deltagarna kommer att få vägledning för att förbättra sin sekvensfotografering och visuella berättarkonst samt få lära sig viktiga färdigheter som behövs när man jobbar ute på fältet och säljer sina berättelser. NOORs lärare visar upp sina egna arbeten från runt om i världen, med ämnen som sociala förändringar, konflikter och miljöproblem. Nikon sponsrar akademin för att säkerställa att kursen är gratis för alla deltagare, så att skickliga unga dokumentärfotografer uppmuntras att ta sina karriärer till nya höjder.

Michel du Croix, Nikon Europes chef för avdelningen för kundupplevelse berättar:

”Nikon är stolt över att kunna bidra med sitt samarbete med NOOR för att dokumentera viktiga frågor och inspirera en ny generation av fotografer genom Nikon-NOOR-akademin. Vårt mål är att visa vår uppskattning av fotograferna genom att främja övertygande och tänkvärda reportage samt ge uppstickande fotojournalister vår expertis.”

Mer information finns här:

http://noorimages.com/announcing-the-2018-nikon-noor-academy-masterclasses/