16-04-2018

Mode mot muren: Nikon och fotografen Julia Kennedy skildrar gatans mode

Amsterdam, Nederländerna 16 april 2018 I dag lanserar Nikon en ny fotoserie där vi får följa modefotografen Julia Kennedy när hon kombinerar två heta konsttrender – modevärlden får möta Londons coolaste gatukonst.

I samarbete med stylisten Coline Bach från Frankrike fångade Julia både det dynamiska, myllrande urbana livet och extravagansen i modebranschen. För att kunna göra det tog hon vara på snabbheten och upplösningen i Nikons senaste D-SLR-kamera D850 och ett antal olika NIKKOR-objektiv.

I den här fotoserien i åtta delar – som är skapad exklusivt för Nikon – får vi ta del av Julias princip om att mode inte bara ska finnas på catwalken. Det går att njuta av mode var som helst. Julias bilder svämmar över av starka färger, fylliga texturer och rörelser, medan stylingen och rekvisitan tydligt visar kontexten: modellerna befinner sig vid norra och östra Londons bästa väggmålningar. Hela bildserien finns här.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Väggmålningar av DRT (vänster) och Sr. X (höger), Camden

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Väggmålning av Dan Kitchener, Camden

När vi bad Julia Kennedy beskriva projektet sa hon: ”London har en självklar plats på den internationella kartan både vad gäller mode och gatukonst, och jag letar alltid efter spännande färger och texturer. D850 är så snabb, högupplöst och ljuskänslig att jag kunde fånga alla rörelser, detaljer och färger i varje motiv. Det ger en spännande, dynamisk känsla i de här vardagliga stadsmiljöerna.”

Julia fotograferade bildserien med följande utrustning:
• D850 – Nikons senaste D-SLR-kamera i fullformat med hela 45 megapixlars upplösning, stort dynamiskt omfång, serietagning med 7 bps* med full upplösning och det bästa ISO-intervallet i sin produktklass. Sammantaget ger det här en utmärkt balans mellan hastighet, detaljnivå och precision.
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR – standardobjektivet för vidvinkel till medeltelefotozoom. Den stora bländaren på f/2,8 ger mycket bra resultat i svagt ljus och konsekvent exponering i hela zoomintervallet. Vibrationsreducering minimerar effekterna av kameraskakningar och gör det möjligt att fotografera med slutartider som är upp till fyra steg längre.
• AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – ett objektiv med extrem vidvinkel och stor bländare plus Nano Crystal Coat som minskar ghost-effekter och linsöverstrålning. Högre hörn- och kantskärpa än många motsvarande objektiv med fast brännvidd. 
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED – ett ultravidvinkelobjektiv i FX-format med fast brännvidd på 20 mm samt stor och ljusstark maximal bländare på f/1,8. Det här är ett lätt och mångsidigt objektiv för kreativa fotografer som vill överdriva perspektiven.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Väggmålning av Otto Schade, Camden

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Väggmålning av Dr Zadok, Hackney

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Väggmålning av Paula Plim, Camden

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Väggmålning av Darren John, Tower Hamlets

Klicka här för mer information.

Om Julia Kennedy

Julia Kennedy är en brittisk fotograf som bor och arbetar i London. Julia är känd för att arbeta med färg, stora kulisser och fina platser. Hon älskar att ha roligt och hennes personlighet, humor och känsla för ironi lyser igenom när hon fotograferar. Julia har jobbat med många modetidningar, bland annat L’Officiel, Vogue och Wonderland, och med många kända varumärken som Charlotte Olympia, House of Hackney, Harrods, Oasis, Sweaty Betty och Rimmel. 
www.juliakennedy.com
@msjuliakennedy

Om Coline Bach

Coline Bach är från Frankrike men bor i London, där hon arbetar som stylist och kostymör. Efter att ha tagit en masterexamen i modejournalistik från Central Saint Martins School arbetade hon som förstaassistent till Robbie Spencer, modechef på Dazed & Confused. Då jobbade hon med tidskrifter som Dazed & Confused, AnOther, AnOther Man, Interview Magazine, Vogue Italia, V Magazine, V Man, Harper’s Bazaar, Purple Fashion och Teen Vogue. Sedan dess har hon gått vidare till egna uppdrag. 
www.colinebach.com
@colinebach

* D850 kan ta upp till 9 bps vid användning av flerfunktionsbatteripacket MB-D18 (tillval) med batteriet EN-EL18b (används i D5)