Nikon Imaging | Sverige | Europa

25-07-2017

Nikon firar sitt 100-årsjubileum med en exklusiv innehållsserie

Stockholm, Sverige, 25 juli 2017 – Nikon lanserar en serie exklusiva historier för att fira sitt 100-årsjubileum den 25 juli 2017. Serien släpps under sommaren på Nikons Jubileumssida och kommer att bestå av ikoniska bilder, berättelser och råd från fotografer från hela världen som har bidragit till Nikons rika historia. Det kommer även finnas en virtuell rundtur bakom kulisserna på Nikonmuseet i Tokyo.

Ända sedan starten år 1917, under namnet Nippon Kogaku K.K., har Nikon försett världen med unika produkter och expertis som har flyttat fram gränserna för optisk teknik och precisionsteknik. För att fira detta och fortsätta inspirera både fotografer och fans har Nikon skapat denna serie som släpps i fem huvudkategorier:

100 år av berättelser

Under de senaste hundra åren har Nikon spelat en central roll i hur fotovärlden har förändrats. Nikon kommer att dela med sig av några av de viktigaste, personligaste och vackraste berättelserna från Europa och världen, från ikoniska milstolpar, kameralanseringar och produktinnovationer till individuell inspiration från professionella fotografer, amatörer och fans.

Virtuellt Nikonmuseum

För att visa upp Nikons arv och var allt började har Nikon skapat en virtuell rundtur i 360 grader av sitt världskända museum i Tokyo. När tittarna kliver in i Nikons värld får de en inblick i Nikons tekniker, produkter och viktiga milstolpar i företagets historia, däribland Nikons bidrag inom biovetenskap, medicin och till och med rymdbranschen.

Icons with Nikons

Nikons kameror och objektiv används av människor med alla sorters bakgrund. I den här fotoserien visas ikoner inom musik, TV, film och sport som använder Nikon.

100 år av att hjälpa

Sedan 1917 har Nikon hjälpt fotografer att dela med sig av insikter och råd inom sin valda nisch, så att vi kan hjälpa amatörer och fans längs vägen och visa att inget är omöjligt. För att fira detta har Nikon, med hjälp av några av varumärkets globala fotografer, samlat sina bästa tips från hundra års expertis.

#LookBackAtNikon

Nikon lanserar även en Instagramtävling för Nikonfans och entusiaster i hela Europa, med en rad priser, däribland Nikon-kameror. Tävlingen utmanar deltagarna att ta foton som reflekterar dem själva och deras Nikon-kamera. Den deltagare som tar den bästa "selfien" framför en spegel, glasbit, vattenpöl eller på ett annat uppfinningsrikt sätt kan vinna en rad priser, bland annat en Nikon D500 eller D7500. För mer information kan du följa @NikonEurope på Instagram.

Du hittar mer information om Nikons 100-årsjubileum och kommer åt jubileumsinnehållet på Jubileumssidan.