Nikon Imaging | Sverige | Europa

19-10-2016

Flexibel bildkompositon med objektivet PC NIKKOR 19mm f/4E ED med perspektivkontroll

Amsterdam, Nederländerna, 19 oktober 2016: Nikon tar flexibel komposition till en helt ny nivå med det första FX-objektivet med perspektivkontroll (PC) som har två rotationsmekanismer. PC NIKKOR 19mm f4E ED är gjort för att fotografera arkitektur, konst och landskap – perfekt för fotografer med känsla för rymd.

Tack vare bildvinkeln och de unika möjligheterna att luta, förskjuta och rotera i dubbla lager gör det här objektivet med manuell fokus att fotografen kan fotografera från exakt rätt utgångspunkt. Lutning och förskjutning kan ställas in både för sig och tillsammans, vilket i princip ger samma rörelsemöjligheter som med en storformatskamera. Fotografen får exakt kontroll över objektivets skärpeplan och det är enkelt att förskjuta för att skapa bilder som inte påverkas av förvrängda linjer. Det är också enkelt att använda lutningsfunktionen och skapa landskap som är skarpa från förgrund till bakgrund, utan att behöva stänga bländaren som med standardobjektiv. Bildvinkeln på 19 mm är perfekt för stora byggnader och vidsträckta platser, och den optiska konstruktionen gör att den förvrängning som annars är vanlig i vidvinkelobjektiv minimeras, till och med i bildrutans kanter.

Dirk Jasper, produktmarknadschef på Nikon Europe, säger: ”Det här objektivet är ett efterlängtat tillskott till Nikons NIKKOR-objektiv med perspektivkontroll. Vi har tagit fram det med tanke på behoven hos de proffs som arbetar med PC-objektiv. Det ger en kraftfull kombination av bildvinkel och kompromisslös bildkvalitet ända ut i bildrutans kanter.”

Rekommenderat säljpris: 38 890 kr
Säljstart: 27 oktober 2016

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna

19 mm ultravidvinkel
Tack vare bildvinkeln på 19 mm kan fotografer fånga de faktiska proportionerna i sina motiv, och när man fotograferar stora motiv som byggnader går det att få med mer av motivet och mindre av förgrunden.

Hög precision: legendarisk NIKKOR-kvalitet
Två asfäriska linselement minskar kraftigt risken för koma och andra typer av linsaberration. Tre ED-glaselement (extra låg färgspridning) minimerar longitudinell kromatisk aberration. Nikons Nano Crystal Coat-beläggning så gott som eliminerar ghost-effekter och linsöverstrålning i hela bildrutan, även i motljus.

Perspektivkontrollrotation i två lager: fotografera ur den perfekta utgångspunkten
Både lutning och förskjutning kan aktiveras för sig eller tillsammans. Lutningen kan roteras individuellt upp till 90° i varje riktning, och hela objektivet kan också roteras upp till 90°.

Smidig hantering: perfekt konstruktion och ergonomi
Den tåliga förskjutningsmekanismen ger smidig hantering. Objektivet är kompakt och väger ca 885 g. Tack vare Nikons fluorskikt stöts vatten, damm och smuts aktivt bort utan att bildkvaliteten påverkas.