08-01-2019

NIKON VISAR UPP NYHETER INOM KAMERAOMRÅDET PÅ CES 2019, EN AV VÄRLDENS STÖRSTA INTERNATIONELLA MÄSSOR

London, Storbritannien, 8 januari 2019: Nikon kommer att ställa ut på CES 2019, en av världens största mässor för konsumentelektronik, som hålls årligen i Las Vegas, Nevada (mässdatum: 8–11 januari 2019).

Det spegellösa kamerasystemet med Z-fattning kommer att ställas ut i Nikons monter, tillsammans med NIKKOR Z 14-30mm f/4 S, ett nytt högpresterande zoomobjektiv med ultravidvinkel i NIKKOR Z S-serien som är kompatibelt med Nikons Z-fattning.

Några nya funktioner som kommer att visas upp för Z-serien inkluderar ögon-AF och stöd för videoutdata i råformat (RAW) som kommer att vara en del av den nya firmware som är under utveckling för de spegellösa fullformatskamerorna Nikon Z 7 och Z 6.

Z-serien kommer att fortsätta att utvecklas flexibelt i takt med användarnas önskemål och erbjuda bildupplevelser i framkant för att stimulera användarnas kreativitet.

NYA PRODUKTER SOM KOMMER ATT STÄLLAS UT

NIKKOR Z 14-30mm f/4 S, ett zoomobjektiv med ultravidvinkel som är kompatibelt med Nikons Z-fattning och som är en del av S-serien.

NIKKOR Z 14-30mm f/4 S är ett zoomobjektiv i fullformat (Nikon FX-format) med ultravidvinkel som täcker in brännviddsområdet 14 mm till 30 mm med en konstant maximal bländare på f/4 genom hela intervallet. NIKKOR Z 14-30mm f/4 S är världens första* objektiv i fullformat som har stöd för direkt applicering av filter, trots att det börjar på en brännvidd på 14 mm.

Det här objektivets unika kombination av överlägsen optisk prestanda och kompakt format har gjorts möjlig tack vare den nya Z-fattningen. Det högpresterande NIKKOR Z 14-30mm f/4 S med dess fantastiska flexibilitet och användarvänlighet ger användarna möjlighet att njuta av en dynamisk vidvinkel för såväl stillbilder som film.

KAMEROR MED NY FIRMWARE VISAS UPP

Följande nya funktioner kommer att läggas till i den firmware som för närvarande utvecklas för kamerorna Z 7 och Z 6 och presenteras på CES 2019:

Ögon-AF
Med hjälp av ögon-AF hittar kameran automatiskt motivets ögon, vilket gör det enklare att fokusera. Det gör att användarna kan ta foton där skärpan ställts in exakt på motivets ögon, vid till exempel porträtt och gatubilder.

Stöd för videoutdata i formatet RAW
Nikon utvecklar just nu en funktion som samverkar med ATOMOS Ninja V för att få fram videoutdata i råformat (RAW), med hjälp av ProRes RAW-omkodare.

CFexpress
Något annat som är på gång till kamerorna Z 6 och Z 7 är kompatibilitet med CFexpress, som är kompatibelt med XQD-minneskort.

* Bland utbytbara objektiv i FX-format för digitala systemkameror med en brännvidd som börjar på 14 mm eller mindre, och som finns tillgängliga den 8 januari 2019. Uttalandet baseras på Nikons efterforskningar.

MEDDELANDE TILL JOURNALISTER

Specifikationer, design, produktnamn och medföljande tillbehör kan skilja sig åt mellan olika länder eller områden. Specifikationer och utrustning kan förändras utan att detta meddelas och utan att det innebär några förpliktelser för tillverkaren.