28-04-2021

NIKON, CIWEM OCH WATERBEAR PRESENTERAR TÄVLINGEN ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR

Stockholm, Sverige, 28 april 2021: I samarbete med CIWEM och WaterBear presenterar Nikon fototävlingen Environmental Photographer of the Year – som nu är öppen för anmälan. Den årliga prisutdelningen som i år genomförs för fjortonde året belönar de allra bästa miljöbilderna – som illustrerar allt från människans inverkan på vår jord till personer som inspirerar till en hållbar livsstil.

Tävlingen utgör en internationell plattform för att öka medvetenheten om de miljöproblem som hotar vår planet. Såväl proffs- som amatörfotografer uppmuntras att skicka in kreativa och tankeväckande bilder och får chansen att vinna en utmärkelse, prispengar eller ett fantastiskt paket med Nikon Z-utrustning*. Det är gratis att delta i tävlingen, som består av åtta kategorier – inklusive utmärkelsen Environmental Photographer of the Year 2021.

De vinnande fotografierna kommer att visas upp i en exklusiv utställning vid Förenta nationernas klimatkonferens i november 2021 (COP26). Utställningen Environmental Photographer of the Year 2021 kommer också att turnera internationellt med Nikon Europe, CIWEM och WaterBear.

Julian Harvie, marknadsföringschef på Nikon Northern Europe, säger: ”Som verktyg för världens största fotografer har Nikon utgjort kärnan i många av de viktigaste berättelserna som berättats under det senaste århundradet. Att ge fotografer och filmare möjlighet att finna de där ögonblicken, förverkliga sina kreativa visioner och belysa det som inte går att uttrycka med ord har länge varit centralt för oss. Klimatförändringarna och hur vi skyddar vår miljö är bland de viktigaste berättelserna i vår tid. Vi är glada över att tillsammans med CIWEM och WaterBear kunna stödja denna fina utmärkelse som bekräftar fotografiets kraft att förändra världen.”

Läs mer och delta i tävlingen Environmental Photographer of the Year här: https://epoty.org/. Du kan delta fram till och med 31 juli 2021 och vinnarna presenteras på COP26 i november 2021.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Företagets innovativa optiska teknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, och Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven innebär en ny dimension inom optiska prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner sammanför företaget innehållsskapare på alla nivåer genom sitt engagerade community, sin oöverträffade tekniska expertis och tillgången till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.

Om WaterBear

WaterBear är det första nätverket i sitt slag: en kostnadsfri interaktiv plattform för video och digitala medier med syftet att stödja FN:s mål för hållbar utveckling. Det gör nätverket genom inspirerande innehåll, avancerad teknik som gör det lättare att göra skillnad och genom sitt globala partnernätverk. Tittarna får en unik möjlighet att direkt stödja icke-statliga organisationer över hela världen och bidra till en bättre framtid för vår ömtåliga planet.

Besök: https://waterbear.com eller ladda ner från App Store eller Google Play

Om CIWEM

Den oberoende Londonbaserade välgörenhetsorganisationen CIWEM (Chartered Institution of Water and Environmental Management) står under beskydd av den brittiska kungafamiljen och verkar internationellt för att främja en god hantering av vatten och miljö. CIWEM representerar en sammanslutning av 30 000 professionella med en gemensam vision om en säker och hållbar värld. Om du vill veta mer kan du besöka www.ciwem.org.

*Den specifika utrustningen som ingår i prispaketet kommer att väljas ut av Nikon. Prispaketet (1 st) består av följande: ett Nikon Z 7II kamerahus, ett NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, ett NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S och ett NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S.