04-03-2021

NIKON SLÄPPER NY PROGRAMVARA FÖR SMIDIG VISNING OCH REDIGERING AV BILDER OCH VIDEO

Stockholm, Sverige, 4 mars 2021: Nikon har nöjet att kunna presentera lanseringen av NX Studio (version 1.0) – en ny programvara för smidig visning, bearbetning och redigering av stillbilder och video. Användare av digitala Nikon-kameror kan ladda ned programvaran kostnadsfritt från och med idag.

Den intuitiva programvaran samlar funktionerna i Nikons nuvarande programvara för bildvisning, ViewNX-i*, och bildbehandlings- och redigeringsprogramvara, Capture NX-D*, så att användarna kan visa, bearbeta och redigera bilder i ett och samma program.

NX Studio innehåller ett stort antal befintliga funktioner från ViewNX-i och Capture NX-D, inklusive utförliga redigeringsfunktioner som inställningar för Picture Control och vitbalans och exponeringskompensation för RAW-data. Dessutom innehåller den färgkontrollpunkter som gör det möjligt för användare att justera färger inom ett visst område och en retuscheringspensel för avancerad korrigering. Den intuitiva menystrukturen ordnas efter arbetsflöde, vilket ger snabbare funktionsrespons och en smidigare redigeringsprocess för både stillbilder och video.

Med programvaran kan användarna överföra bilder till Nikons tjänst för delning och lagring av bilder, NIKON IMAGE SPACE. Programvaran kommer också att uppdateras kontinuerligt för att säkerställa kompatibilitet med nya kameramodeller. Programvaran kan laddas ned kostnadsfritt från Nikons nedladdningscentrum.

Huvudfunktioner i NX Studio

• Visning, bearbetning och redigering av stillbilder och video på ett och samma ställe.
• En användarvänlig meny som är ordnad efter arbetsflöde, vilket gör den enkel att använda och lätt att förstå.
• En mängd olika visningsalternativ, till exempel bildband med både horisontella och vertikala förhandsgranskningsalternativ, utöver en lättläst visning av fotograferingsinformation.
• Funktioner för XMP-/IPTC-informationsredigering och förinställda hanteringsfunktioner från ViewNX-i och utförliga redigeringsfunktioner från Capture NX-D, inklusive färgkontrollpunkter.
• Kompatibilitet med annan programvara, som Nikon Transfer 2 och Camera Control Pro 2, vilket ger ett smidigt arbetsflöde efter fotograferingen.

* Stöd för de nuvarande programvarorna View NX-i och Capture NX-D, inklusive uppdateringar till det senaste operativsystemet och tillägg av nya funktioner, planeras inte i framtiden. Kunder som för närvarande använder programvarorna View NX-i och Capture NX-D rekommenderas att uppdatera till NX Studio.