14-10-2020

NIKON PRESENTERAR Z 7II OCH Z 6II: NÄSTA GENERATIONS SPEGELLÖSA FULLFORMATSKAMEROR

Stockholm, Sverige, 14 oktober 2020: Nikon presenterar idag Nikon Z 7II och Nikon Z 6II – en ny generation av de spegellösa flaggskeppskamerorna Z 7 och Z 6.

Z 7II och Z 6II är utformade för den mycket breda Z-fattningen och det ständigt växande utbudet av NIKKOR Z-objektiv. Båda modellerna har dubbla EXPEED 6-processorer, snabbare och större buffertar vilket ger stöd för snabb serietagningsamt dubbla kortfack som ger stöd för UHS-II SD- och XQD- eller CFexpress-kort. Båda kamerorna har dessutom kapacitet för 4K/60p-video¹. De kan användas tillsammans med ett nytt batterigrepp (tillval), MB-N11 som har stöd för vertikal fotografering, och med den nya trådlösa fjärrkontrollen WR-R11b.

Z 7II

Z 7II är den nya versionen av den prisbelönta Z 7; den har överlägsen motividentifiering, hög upplösning och är mycket robust. Större dynamiskt omfång och bättre prestanda över hela det breda ISO-intervallet, samt en processorkraft och buffertkapacitet som möjliggör bildhastigheter på upp till 10 bps. Nu kan fotografer ta upp till 200 JPEG-bilder i full upplösning eller 77 st 12-bitars okomprimerade RAW-bilder i en serie.

Den utökade AF-kapaciteten i Z 7II omfattar ett brett AF-område vid fotografering av människor och djur, motivföljande AF som fungerar på liknande sätt som 3D-följning och förbättrad AF i svagt ljus. Och den elektroniska sökaren med 3 690 000 punkter ger en mer naturlig visning eftersom den höga uppdateringsfrekvensen minskar blackouten i sökaren.

Kameran passar avancerade och professionella fotografer som vill ha oöverträffade resultat när det gäller motivets detaljer. Det kan vara en porträttfotograf som fotograferar med korta slutartider för att fånga strukturen hos hud, hår, kläder och smink, eller en landskapsfotograf som vill fånga naturmotiv med en robust, lätt utrustning som tål tuffa miljöer.

Z 6II

Z 6II bygger vidare på styrkorna hos Z 6. Med den här robusta och lättanvända kameran kan du spela in professionella filmklipp och få kraftfulla resultat när du tar stillbilder. Genom kamerans damm- och droppskydd kan man använda sig av serietagning även i tuffa miljöer, och med den nya möjligheten att rotera fokusringen åt andra hållet kan användarna fokusera manuellt i den riktning som de är vana vid.

Tack vare kamerans videokapacitet kan du skapa filmsekvenser i 4K UHD och Full HD i både FX- och DX-format. Fotograferingsformatet HLG bevarar dessutom mer av detaljer, dynamiskt omfång och kontrast – vilket minimerar behovet av efterbehandling.² Förbättrad ögonavkännande och djuravkännande AF ger ännu bättre fokus på motiven vid filminspelning.

Dessa AF-funktioner i kombination med kamerans förbättrade snabbhet och prestanda ger dessutom överlägsna stillbilder. Z 6II har stöd för en kontinuerlig bildhastighet på 14 bps³ och ett större maxantal bilder vid kontinuerlig serietagning – 200 JPEG-bilder eller 124 st 12-bitars okomprimerade RAW-bilder i en serie.

Z 6II passar användare som behöver professionella filmklipp och stillbilder med ett kompakt system. Det här är kameran du väljer för professionell videoproduktion eller till exempel bröllopsfotografering där manövrerbarhet, flexibilitet och resultat utan kompromisser är viktigt.

Nikons Z-fattningssystem

Nikons Z-fattningssystem används i båda kamerorna för att se till att ljuset når hela sensorn, även allra längst ut i hörnen. I kombination med det ständigt växande utbudet av NIKKOR Z-objektiv – och de fler än 300 kompatibla NIKKOR-objektiven med F-fattning som kan anslutas via FTZ-fattningsadaptern – lyfter de här kamerorna Nikons tradition av optisk perfektion och innovation till nya oöverträffade höjder.

Tillbehör

Batterigreppet MB-N11 har en avtryckare och knappar för vertikal fotografering. Det har också en USB-C-port så att du kan ladda två batterier i följd när greppet är borttaget från kameran.

Med den trådlösa fjärrkontrollen WR-R11b kan du styra kamerans avtryckare trådlöst och synkronisera slutarna för flera kameror som är kopplade till huvudkameran. WR-R11b är kompatibel med specifika Nikon-kameror och den trådlösa mottagaren kan även användas för att styra externa blixtar – till exempel SB-5000 Speedlight – vid användning av avancerad trådlös blixt. WR-R11b är även kompatibel med fjärrkontrollen WR-1, en professionell fjärrkontroll med långdistansfunktioner.

Lyft fram detaljerna. Z 7II

• Bättre prestanda, större detaljrikedom: Den breda Z-fattningen kombineras med den stora fullformatsensorn på 45,7 MP och dubbla EXPEED-processorer. Dra nytta av större dynamiskt omfång och renare prestanda över hela det breda ISO-intervallet. Spela in video med upplösningar upp till 4K/60p.
• Maximal hastighet och tillförlitlighet: Dubbla kortfack så att du kan använda UHS-II SD-kort i det ena facket och XQD- eller ultrasnabba CFexpress-kort i det andra. Anpassa dig till alla typer av arbetsflöden.
• Ultrabred, knivskarp autofokus: Fokusera med absolut orubblighet. Kameran återgår till din valda fokuspunkt när den väcks från standby. Exponeringsmätare ned till -4 EV finns tillgänglig vid fotografering med ett objektiv med en ljusstyrka på f/2 (eller högre).
• Fotografera snabbare under längre tid – helt tyst: Bildhastigheter på upp till 10 bps ger en fantastisk flexibilitet, och den större bufferten gör att du kan fortsätta fotografera utan avbrott.
• En sökare som håller jämna steg: Den högupplösta elektroniska sökaren med 3 690 000 punkter har en hög uppdateringsfrekvens som minskar blackouten avsevärt, även när du fotograferar i hög hastighet.
• Displayer som anpassar sig efter dig: Med de anpassningsbara informationsdisplayerna kan du snabbt justera inställningarna, men du kan också välja att inaktivera informationsdisplayen helt när du tar stillbilder. Om du fäller ut monitorn för att ta bilder i livevisningsläget stängs den elektroniska sökaren automatiskt av.
• Tålig är bara förnamnet: Tuff terräng, svåra väderförhållanden eller dimmaskiner – den helt tätade Z 7II backar inte för något.
• SnapBridge: Med Nikons SnapBridge-app som ständigt utvecklas kan du numera uppdatera kamerans firmware via din smarta enhet.

Gränslöst skapande. Z 6II

• Skapa i vilket ljus som helst: Den breda Z-fattningen och stora fullformatssensorn med 24,5 MP ger rena, detaljerade bilder över hela det breda ISO-intervallet. Autofokus i svagt ljus fungerar nu ner till -6 EV med ett objektiv med en ljusstyrka på f/2 (eller snabbare).
• Så mycket snabbare: Fotografera stillbilder med full upplösning i upp till 14 bps med full AF/AE. Ta upp till 200 JPEG-bilder i full upplösning eller 124 st 12-bitars okomprimerade RAW-bilder i en enda serie.
• Dubbla EXPEED-processorer: De dubbla EXPEED-processorerna fördubblar din tillgängliga kraft för allt från AF till buffertkapacitet. Du får samma smidiga prestanda oavsett om du filmar eller tar stillbilder.
• Dubbla kortfack: Anpassa dig till alla typer av arbetsflöden. Du kan använda UHS-II SD-kort i det ena facket och XQD-kort eller de senaste, extremt snabba CFexpress-korten i det andra.
• En kraftfull multimediekamera: Få skarpare, renare filmsekvenser med bredare dynamiskt omfång. Ögonavkännande och djuravkännande AF är tillgängliga när du filmar – och du kan generera precis de filmformat du behöver.
• Med robust konstruktion: Med en superstark lättviktsram i magnesiumlegering är den här kameran lätt att bära med sig och tillräckligt tålig för att klara alla miljöer. Den är helt tät mot damm, smuts och fukt.
• NIKKOR Z: Du kommer att älska det filmiska skärpedjup som du kan uppnå med det omfattande utbudet av snabbfokuserande, kompakta NIKKOR Z-objektiv.
• Mångsidighet med Z-systemet: Du kan använda externa Speedlight-blixtar även när du fotograferar med höga bildhastigheter på upp till 14 bps. FTZ-fattningsadaptern ger dig kompatibilitet med över 300 NIKKOR-objektiv med F-fattning.
• SnapBridge: Med Nikons SnapBridge-app kan du numera uppdatera kamerans firmware via din smarta enhet.


¹ Anm: Tillgänglig på Z 6II via firmwareuppdatering med planerad lansering i februari 2021.
² Om du vill ta detaljrika HLG-filmsekvenser med Nikon Z 6II behöver du en extern filminspelare.
³ 14 bps med enpunkts-AF, 12 bps i andra AF-områdeslägen.