14-04-2020

NIKON VINNER FYRA PRISER PÅ TIPA WORLD AWARDS FÖR SITT UTBUD INOM D-SLR, SPEGELLÖST OCH NIKKOR

Amsterdam, Nederländerna, 14 april 2020: Nikon är stolta över att meddela att företaget tilldelats fyra utmärkelser i fyra olika produktkategorier på TIPA World Awards 2020. Nikon D780, Nikon Z 50, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR och NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct röstades fram som vinnare i sina respektive kategorier av en jury med TIPA-redaktörer som bedömde produkterna utifrån kvalitet, prestanda och värde.

Nikons produkter fick utmärkelser i följande kategorier:

  • Best DSLR Expert Camera: Nikon D780
  • Best APS-C Camera Advanced: Nikon Z 50
  • Best DSLR Professional Lens: AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR
  • Best Mirrorless Prime Standard Lens: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct  

TIPA:s kommentar om Nikon D780:

”Med D780 har Nikon tagit fram en modern klassiker. Kameran har känslan hos den legendariska D750 och dessutom mycket av den senaste tekniken från Nikons spegellösa Z-kameror. I fråga om hastighet, bildbehandling, videokapacitet och autofokus är resultaten en önskedröm för varje fotograf, inklusive dubbla UHS II-kortplatser och två avläsningslägen, ett för utökat dynamiskt intervall och det andra för att dra nytta av bättre resultat i svagt ljus.”

TIPA:s kommentar om Nikon Z 50:

“Den spegellösa kameran Nikon Z 50 med Z-fattning är perfekt för familjer, resor och kreativa bilder/filmer. Användarvänligheten och den kompakta storleken kombineras med omfattande kreativ kontroll som enkel växling mellan stillbilder och video, smidiga anslutningar och många Creative Picture Control-effekter. Den stora vinklingsbara LCD-skärmen är lätt att se på även i svårt ljus, med intuitiva, smidiga rattar och menystrukturer, en imponerande bildhastighet på 11 bps (kontinuerlig AF) och ett brett ISO-intervall.”

TIPA:s kommentar om AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR:

”Objektivet AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR är idealisk när man behöver ett enda objektiv för sport, djurbilder och vissa typer av porträttfotografering. Det har utvecklats med utomhusfoto i åtanke, oavsett om det är på en idrottsarena eller i naturen. Objektivet har en robust, vädertålig konstruktion och VR i 4 steg, inklusive ett särskilt Sport VR-läge för motiv som rör sig snabbt. Lika imponerande är närgränsen på två meter och de anpassningsbara kontrollerna som ger många användbara verktyg när du vill fånga allt som händer.

TIPA:s kommentar om NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct:

“Fantastiska bilder i svagt ljus är en av egenskaperna som kännetecknar objektivet NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Det fascinerande objektivet är utformat för att eliminera linsöverstrålning vid fotografering av punktformiga ljuskällor, även vid maximal bländare, och ger otroliga resultat för nattmotiv, landskaps- och naturbilder i gryning eller skymning, astrofotografering och till och med bakgrundsbelysta porträtt med specular highlights bakom motivet. Det här objektivet med manuell fokus glänser dessutom verkligen när du fotograferar med helt öppen bländare, med klara, hyperrealistiska resultat över hela bilden.”

TIPA World Awards är en global auktoritet inom utmärkelser till ledande företag och produkter av högsta kvalitet inom branschen. Utmärkelserna är också viktiga riktmärken som hjälper konsumenterna när de fattar sina köpbeslut.

Mer information finns på TIPA:s webbplats: www.tipa.com 

Mer information om Nikons prisbelönta produkter finns på www.europe-nikon.com