12-02-2020

TVÅ NYA NIKKOR Z-OBJEKTIV UTÖKAR NIKON Z-SERIEN

Stockholm, Sverige, 12 februari 2020: Idag lanserar Nikon två nya NIKKOR Z-objektiv: NIKKOR Z 20mm f/1.8 S med ultravidvinkel och NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR med telefotozoom. Båda objektiven fokuserar snabbt, tyst och smidigt och är noggrant tätade för att skydda mot damm och fukt.

NIKKOR Z 20mm f/1.8 S utökar utbudet av högpresterande Z-objektiv I S-serien med ännu ett f/1,8-objektiv. XDet här 20 mm-objektivet med fast brännvidd ett utmärkt val när du vill använda ultravidvinkel. Avancerad optisk design, bred Z-fattning och fast bländare på f/1,8.  Rundad bländaröppning med nio lameller ger bra prestanda oavsett ljus. Skärpan är utmärkt från kant till kant, och exceptionell på nära håll tack vare ett minsta fokusavstånd på bara 0,20 m. ED-glas och Nikons antireflekterande nanokristallbeläggning förhindrar ghost-effekter och linsöverstrålning, så oavsett vilken inställning du använder fångar det här spegellösa objektivet mycket mer.

Nytillskottet NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR i Nikon Z-serien är det perfekta reseobjektivet för att ta detaljerade och knivskarpa bilder och filmer. Det är ett av de mest kompakta telefotozoomobjektiven på marknaden idag och får plats i små kameraväskor. Den stora Z-fattningen medger en unik design som placerar de större linselementen på baksidan, vilket ger utmärkt balans och hantering. Den optiska designen ger skarpa bilder med intensiva färger och djupa kontraster, oavsett om du fotograferar med vidvinkel eller telefoto. Alla som filmar får bra resultat i fullformat tack vare avancerad NIKKOR-optik som gör att de får ut så mycket som möjligt av den fantastiska bildkvaliteten hos Nikon Z-kamerorna.

Robert Harmon, tillförordnad kommunikationschef hos Nikon I Storbritannien, säger: ”Med våra nya NIKKOR-objektiv utökas Nikon Z-systemet med ännu fler populära brännvidder. Oavsett om man tar stillbilder eller spelar in video, i trånga utrymmen eller ute i naturen, har bildskapare nu ännu större möjligheter att dra nytta av situationen med de kreativa verktyg som de behöver.”

För hela vida världen. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Ljusstarkt, spegellöst ultravidvinkelobjektiv med bländare på f/1,8. Fenomenal skärpa över hela bilden, fungerar utmärkt i svagt ljus.
Otrolig skärpa. Skärpan är utmärkt – och exceptionell på nära håll. Ett minsta fokusavstånd på bara 0,20 m ger fotograferna kontroll över kompositionen, från närbild till oändlighet.
Snygg bokeh. Avancerad optisk design ger perfekta stjärnstrålar och en naturlig bokeh.
Jämna, klara bilder. ED-glas och asfäriska linselement korrigerar kromatisk aberration och Nikons antireflekterande nanokristallbeläggning minskar ghost-effekter och linsöverstrålning.
Redo att filma. Fokuseringen är snabb, smidig och tyst. Inget mer svajigt fokus.
Vädertåligt. Alla rörliga delar i objektivhuset är tätade för att hålla damm och fukt ute.

För alla dina resor. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Ultrakompakt telefotozoomobjektiv. Spegellöst objektiv i fullformat med 24–200 mm intervall från vidvinkel till telefotozoom.
Resklar. Väger bara 570 g och får plats i små kameraväskor. Zoomlåsknappen håller objektivet helt indraget när det ligger i en väska.
Skarpa närbilder. Minsta fokusavstånd på bara 0,5 m vid 24 mm och 0,7 m vid 200 mm.
Perfekt för film. Autofokusen är supertyst. Du slipper svajig fokusering och att fokus växlar när du zoomar.
Jämna, klara bilder. Asfäriska ED-glas och asfäriska linselement ger minimalt med förvrängning i hela zoomområdet. Nikons ARNEO-beläggning förhindrar ghost-effekter och linsöverstrålning för klarare bilder.
Damm- och droppskyddat. Objektivet är tätat för att skydda mot damm och fukt. Ett fluorskikt stöter effektivt bort damm och smuts utan att påverka bildkvaliteten.