07-01-2020

ALLT INOM ZOOMHÅLL – NYA COOLPIX P950 SUPERZOOM

Stockholm, Sverige, 7 januari 2020: Nikon utökar sitt sortiment med bridgekameror med COOLPIX P950, som har en imponerande optisk zoom på 83x. Denna robusta kamera med superzoom är en uppdatering av COOLPIX P900 och har en mängd efterlängtade funktioner som gör det enkelt att fotografera avlägsna motiv med enastående detaljer – i fantastiska närbilder och 4K-filmer med otrolig skärpa.

Med sin långa räckvidd är COOLPIX P950 den perfekta kameran för djur- och fågelfotografer eller flygentusiaster. Den optiska zoomen på 83x ger ett brännviddsintervall på 24–2 000 mm¹, medan Dynamic Fine Zoom på 166x utökar den övre gränsen till otroliga 4 000 mm².

Djur- och fågelfotografer som är ute och fotograferar tidigt på morgonen eller sent på kvällen får fantastiska bilder tack vare det ljusstarka NIKKOR-objektivet med en bred ljusstyrka på f/2,8. Bildkvaliteten är skarp, även vid mycket inzoomad fotografering. Filmskapare kan spela in makalösa 4K-filmer med svårfångade motiv och justera exponeringsinställningarna samtidigt som man filmar, vilket är perfekt när ljusförhållanden ändras. COOLPIX P950 har också stöd för fotografering i RAW-format (NRW), så att användare kan utnyttja avancerade bearbetnings-/redigeringsprogram maximalt. Och en fullstor tillbehörssko möjliggör användning av Nikon-tillbehör som mikrofoner och sikten.

Gabriela Januario, Commercial Planning Manager på Nikon NNE, säger: ”COOLPIX P950 är en fullpackad uppdatering av COOLPIX P900, som ju förändrade marknaden för superzoomkameror i grunden med sin optiska zoom på 83x. Denna nya kamera har samma imponerande zoomintervall som sin föregångare och har dessutom många efterfrågade funktioner, däribland: 4K-filmer, RAW-stöd och en tillbehörssko. Den är ett perfekt tillskott till Nikons superzoomkameror: man kan välja mellan optisk zoom på 83x och optisk zoom på enastående 125x med COOLPIX P1000, beroende på vad man behöver.”

 

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna

Fantastisk zoom. 83x optisk zoom (24–2 000 mm) och 166x Dynamic Fine Zoom (4 000 mm).¹ ²
Ljusstarkt NIKKOR-objektiv. Med en ljusstyrka på f/2,8 och Super ED-glas som ger mindre förvrängning vid hög zoom.
Suveräna bilder. 16 MP bakgrundsbelyst CMOS-sensor, snabb EXPEED-bildprocessor och vibrationsreduceringen Dual Detect Optical.
RAW-stöd. Spara och exportera okomprimerade bilder i RAW-format (NRW) till programvaror för behandling/redigering.
Filma i 4K. Spela in enkelt i 4K/UHD 30p med stereoljud eller full HD (1 080p) med en bildfrekvens på upp till 60p. Spela in i stereoljud och justera exponeringsinställningar manuellt samtidigt som du filmar.
Timelapse-film direkt i kameran. Spela in magiska timelapse-filmer på cirka 10 sekunder, som spelas upp med 25 eller 30 bps.
Vinklingsbar LCD-bildskärm. Ljusstark LCD-skärm på 8,1 cm (3,2 tum) med 921 000 punkter som kan lutas och vridas i nästan vilken riktning som helst.
Tydlig elektronisk sökare. Stor elektronisk OLED-sökare på 1 cm (0,39 tum) med 2 360 000 punkter och ögonsensor.
Smidigt zoomreglage. Det stora greppet, sidozoomreglaget och knappen för snabb zoomåterställning säkerställer stabil zoomning.
SnapBridge. Synkronisera bilder med din smarta enhet eller använd den smarta enheten för att fjärrstyra kameran.
Fullstor tillbehörsskor. Montera Nikon-tillbehör som Speedlights och mikrofoner. Eller testa Nikons punktsikte DF-M1, ett hopfällbart sikte som hjälper dig hålla kvar även snabbflygande fåglar i bilden.

SnapBridge-kompatibilitet

Nikons SnapBridge-app för iOS och Android måste installeras på en kompatibel smart enhet innan SnapBridge kan användas med kameran.

¹ Motsvarande 35 mm.
² Dynamic Fine Zoom-förstoringen beräknas från maximalt vidvinkelläge för optisk zoom.