07-01-2020

SKAPA DITT BÄSTA VERK HITTILLS MED HELT NYA NIKON D780

Stockholm, Sverige, 7 januari 2020: Idag presenterade Nikon en högpresterande D-SLR som ger kreativa fotografer allt de kan önska sig av en kamera med fullformat – plus lite till. D780 är en pålitlig partner för djärva kreatörer över hela världen och den tar stillbilder och spelar in film med lika stor briljans.

Den slittåliga D780 har ett snabbt, särskilt hybrid-AF-system för fotografering med livevisning och ett snabbt, kraftfullt fassökande AF-system med 51 punkter för fotografering med sökare. Vid fotografering med livevisning kan fotografer och filmskapare använda samma AF-system som finns i den hyllade spegellösa kameran Nikon Z 6. Man kan låsa fast fokus på ansiktsuttryck med ögonavkännande AF och utnyttja AF i svagt ljus, vilket ger pålitlig motividentifiering ända ned till -6 EV. Fotografer som fotograferar med hjälp av sökaren får bästa möjliga sökarprestanda och kan snabbt växla mellan avancerade AF-lägen.

Snabba serietagningar gör denna kamera ännu mer mångsidig: upp till 7 bps vid fotografering med sökare, och 12 bps i ljudlöst fotograferingsläge vid fotografering med livevisning. En annan utmärkande egenskap är den blixtsnabba slutartiden på 1/8 000 s, vilket ger fotografen möjlighet att synkronisera med Nikon Speedlights. Eller så kan man dra ut tiden ända till 900 s – perfekt för att fotografera dramatiska ljusspår och nattlandskap.

Filmskapare kommer att älska bildkvaliteten de får med D780. Kameran använder sin bildsensor med 6K-upplösning för att producera 4K/UHD-filmsekvenser med ultrahög upplösning i 30p/25p/24p helt utan beskärningsfaktor. Videoskapare kan också använda en extern filminspelare för att spela in detaljrika HLG HDR-filmsekvenser, som sedan kan visas direkt på en kompatibel tv eller bildskärm.

Nikon D780 | 1/1 250 sek. | f/5,6 15 mm | ISO 4000 | AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED

Nikon D780 | 1/3 200 sek. | f/2,0 50 mm | ISO 200 | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Robert Harmon, Senior Commercial Planning Manager Nikon NNE, säger: ”Många fotografer älskar D-SLR, och de har väntat på att en modell som D780 ska komma. Om du är en D-SLR-älskare som vill kunna både spela in filmer och ta stillbilder är detta den perfekta lösningen för dig. Om du vill köra spegellöst har vi Z-systemet för det också! Oavsett vilket system bildskaparna är intresserade av, är vi glada att kunna erbjuda en mångsidighet som låter dem skapa utan gränser.”

 

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna

AF MED SÖKARE. Det fassökande AF-systemet med 51 punkter har en känslighet på som minst -3 EV. Du får bästa möjliga sökarprestanda och kan snabbt växla mellan avancerade AF-lägen.
AF VID LIVEVISNING. Hybrid-AF-systemet med 273 punkter har en känslighet på som minst -4 EV, eller som minst -6 EV vid AF i svagt ljus.¹ Ögonavkännande AF är tillgänglig vid tagning av stillbilder.
SERIETAGNING MED UPP TILL 12 BPS. Fotografera med upp till 7 bps med AF/AE eller upp till 12 bps i tyst fotograferingsläge med livevisning. Du får bilder i full upplösning, även när du fotograferar i RAW-format.
OPTISK SÖKARE OCH VINKLINGSBAR PEKSKÄRM. Med den optiska sökaren på 0,70x får du ett brett synfält och 100 % täckning. Den vinklingsbara LCD-skärmen på 2 359 000 punkter möjliggör pekskärmsavtryckning och AF.
SUPERB BILDKVALITET. Objektiv med F-fattning. 24,5 MP CMOS-sensor i fullformat. Bildhanteringssystemet EXPEED 6. RGB-sensorn med 180 000 pixlar och det avancerade systemet för motivigenkänning är samma som på D850.
STORT ISO-OMRÅDE. D780 har ett bredare ISO-område än den hyllade D850. Arbeta med ISO 100–51 200, som kan utökas upp till 204 800 och minskas ned till ISO 50.
D-SLR-FILMER I FULLFORMAT. Fotografera 4K/UHD-filmsekvenser med ultrahög upplösning i 30p/25p/24p helt utan beskärningsfaktor. Spela in i N-Log eller skapa HLG-filmer (Hybrid Log Gamma).
KREATIV FRIHET. Timelapse-film direkt i kameran. Stillbilder på 2 MP med blixtsnabba 120 bps. Meny för inbyggd negativdigitaliserare i kameran. Med mera.
SNABB BILDÖVERFÖRING. Kamerans snabba dataöverföringsfunktioner och trådlösa anslutningar gör det enkelt att få ut bilderna. SnapBridge gör det dessutom möjligt att dela filer i JPEG- och RAW-format med smarta enheter.

¹ Vid fotografering med ett objektiv som har en ljusstyrka på f/2 eller mer.