17-12-2019

RAW-VIDEOFORMAT FÖR NIKON Z 7 OCH Z 6

London, Storbritannien 17 december 2019: Nikon meddelar i dag att utdata i videoformatet RAW kommer att aktiveras för de spegellösa kamerorna i fullformat, Z 7 och Z 6. Uppgraderingen blir möjlig i och med lanseringen av firmware 2.20.

Nikon är den första kameratillverkaren som gör det möjligt att få ut videoformatet RAW direkt från en spegellös fullformatskamera via HDMI. Användare av kamerorna Z 7 och Z 6 kommer att kunna generera en 12-bitars RAW-videoström till en extern Ninja V-inspelningsenhet från Atomos, som ingår i Nikon Z 6 Essential Movie-paketet¹ ². Videoströmmen spelas in som ProRes RAW³, som bevarar färgautenciteten och har en större detaljrikedom i skuggor och högdagrar. Alla som filmar kommer att få en större flexibilitet i efterredigeringen, utan att denna saktas ner: perfekt för HDR-arbetsflöden.

När uppdateringen av firmware 2.20 har laddats ner kan stöd för utdata i RAW-format installeras på kamerorna Z 7 och Z 6 genom Nikons servicecenter mot en kostnad av 2 150 kr. Tjänsten kommer att vara kostnadsfri för alla Nikon Z 6-kameror som har köpts som en del av Z 6 Essential Movie-paketet.

Överlägsen bildkvalitet är grunden för Nikon Z-serien, och aktiveringen av RAW-formatet via HDMI innebär en viktig förbättring för alla slags filmskapare. Z-serien kommer att fortsätta att anpassas efter användarnas behov och erbjuda nästa generations funktioner genom kommande firmwareuppdateringar.

¹ Gör din Z 7- eller Z 6-kamera redo för 12-bitars RAW-videoformat. Ladda ner firmware 2.20-uppdateringen och ta sedan med din kamera till ett Nikon-servicecenter för att aktivera RAW. Avgifter tillkommer. Kontakta ditt lokala Nikon-servicecenter för mer information.
Ladda ner firmware 2.20 för Z 7
här: https://bit.ly/2qHvjqG
Ladda ner firmware 2.20 för Z 6
r: https://bit.ly/2rIzNxI

Hitta ditt Nikon-servicecenter r: https://bit.ly/2YHq9aN


² Atomos externa Ninja V-inspelningsenheter kan också behöva en firmwareuppdatering för att vara kompatibla med Nikons RAW-videoformat. Mer information finns på Atomos webbplats.
³ ProRes RAW är ett RAW-videoformat som utvecklades 2018 av Apple Inc.
⁴ Om du har köpt din Z 6 som en del av ett Z 6 Essential Movie-paket och det inte har stöd för RAW-videoformat förinstallerat än, kommer ditt närmaste Nikon-servicecenter att installera det kostnadsfritt. Inköpsbevis krävs.Mer information om Nikons prisbelönta produkter finns på www.europe-nikon.com