14-11-2019

NIKON PRESENTERAR OBSERVATIONSKIKARNA 20x120 IV och 25x120

Stockholm, Sverige, 14 november 2019: Nikon presenterar idag observationskikarna 20x120 IV och 25x120 och ett kompatibelt pelarstativ med adapter. Dessa stora kikare är idealiska för en mängd tillämpningar från professionella ändamål till fritidsobservationer, t.ex. övervakning, kommersiellt fiske, segling eller astronomiska observationer.

Både 20x- och 25x-modellen har en ljus, högupplöst bild med en stor objektivdiameter på 120 mm. Det överlägsna optiska systemet i observationskikare 20x120 IV ger en skarp bild med verklighetstrogna färger och effektiv kompensation för olika typer av aberration. Observationskikare 25x120 ger kraftfull, dynamisk observation med en överlägset utjämnad bild och ett brett synfält (64,7˚ skenbart synfält).

Kikarhuset är lufttätt och vattentätt för att förhindra att regnvatten eller dagg tränger in, och det är fyllt med kvävgas för en imfri insida. Hållbarheten garanteras av det utmärkta korrosionsskyddet och den skakfria designen som hjälper till att bibehålla en hög prestanda över en lång livstid.

För en stadigare bild och enklare observationer kan båda modellerna monteras på ett pelarstativ med adapter (tillval).

Observationskikare 20x120 IV med gaffelfäste

Observationskikare 25x120 med gaffelfäste och pelarstativ (med adapter)

Nyckelfunktioner

•    Stor objektivdiameter på 120 mm ger en ljus, högupplöst bild.
•    Observationskikare 20x120 IV har ett överlägset optiskt system som ger en skarp bild och effektiv kompensation för olika typer av aberration.
•    Observationskikare 25x120 ger kraftfull, dynamisk observation med ett brett synfält (64,7˚ skenbart synfält) och en överlägset utjämnad bild.
•    Okularets långa pupillavstånd garanterar ett klart synfält, och de hornformade gummiögonmusslorna ger bekvämare användning.
•    Det lufttäta och vattentäta kikarhuset förhindrar att regnvatten eller dagg tränger in, och den kvävgasfyllda imsäkra konstruktionen ger en imfri insida. Det utmärkta korrosionsskyddet och den skakfria designen är en garanti för pålitlig prestanda över en lång livstid.
•    Stadigt gaffelfäste för enkel hantering med 360˚ horisontell vridning och
-30˚ (nedåt) till +70˚ (uppåt) lutning.
•    Ett stadigt pelarstativ med adapter (tillval) underlättar observationer och garanterar en stadigare bild.