10-10-2019

NYHETER I NIKONS Z-SERIE: DEN SPEGELLÖSA DX-KAMERAN Z 50 OCH DE FÖRSTA NIKKOR Z DX-OBJEKTIVEN

London, England, 10 oktober 2019: Idag presenteras Nikon Z 50, den första spegellösa DX-kameran i Z-serien, och de två första NIKKOR Z DX-zoomobjektiven – NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR och NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Helt nya Nikon Z 50 ger suverän bildkvalitet, tar foton med perfekt skärpa och 4K-filmer med detaljrikedom, djup och naturliga färger. När Z 50 kombineras med de nya NIKKOR Z DX-objektiven ger det nya spegellösa DX-systemet fantastiska bilderi allt från vidvinkel till telefoto.

Med en sensor i DX-format som har hela 20,9 megapixlar får Z 50 alla fördelar med Nikon spegellösa system i ett robust, kompakt DX-kamerahus. Funktioner som finns alltsedan de hyllade Nikon Z 7- och Z 6-kamerorna inkluderar den breda Nikon Z-fattningen och det snabba, breda hybrid-autofokussystemet. Z 50 har också skarp elektronisk sökare, lutningsbar pekskärm och det rejäla grepp som gör de spegellösa Nikon-kamerorna så sköna att hålla i. Intelligent ögonavkännande AF gör att Z 50 passar perfekt för att ta porträtt, och serietagning med upp till 11 bilder i sekunden (med AF/AE) ser till att du inte missar något när allting händer snabbt. Z 50 är helt kompatibel med Nikons FTZ fattningsadapter vilket innebär att du kan använda NIKKOR D-SLR-objektiv med F-fattning till denna kamera.¹

Båda DX-objektiven med Z-fattning är optimerade för suverän ljusupptagning genom Nikons breda Z-fattning. Dessa zoomobjektiv fokuserar snabbt, tyst och stadigt, vilket gör att de passar lika bra för video som för stillbilder. Det otroligt portabla objektivet NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR (ett så kallat pannkaksobjektiv som blir mycket platt när det dras in) ger dig möjlighet att fotografera allt från vidvinkel till porträttbilder. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR är ett kompakt telefotozoomobjektiv. Användarna kan fotografera allt från unika porträtt till händelser på långt håll med jämn, stabil precision.

Nikon Z 50 | 0,6 sek. | f/5,6 16 mm | ISO 200 | NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Nikon Z 50 | 1/160 sek. | f/6,3 250 mm | ISO 400 | NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Robert Harmon, Senior Commercial Planning Manager på Nikon i Storbritannien, säger: "Oavsett om din passion är foto eller film ger Nikons nya spegellösa kamera Z 50 en spännande blandning av kreativitet och kraft. Förutom att du har tillgång till de nya NIKKOR Z DX-objektiven får du även smidig kompatibilitet med alla objektiv som har Z-fattning. Och har du objektiv och tillbehör med F-fattning sedan tidigare, så kan du använda dem också. Det spelar ingen roll om du har en Nikon D-SLR sedan tidigare eller om det är din första Nikon. I det spegellösa DX-systemet finns gott om utrymme för att växa."

Nikon Z 50 och objektivet NIKKOR Z DX kommer att finnas tillgängligt från vintern 2019.

Paket med kamera och objektiv kommer att ha rekommenderade återförsäljarpriser från 12 090 kr.

Nikon Z 50

• Suverän bildkvalitet: Bred Nikon Z-fattning, CMOS-sensor i DX-format med hela 20,9 megapixlar (APS-C) och den snabba bildprocessorn EXPEED 6.
• Skärpa hela vägen: Hybrid-AF-system (autofokus). 209 AF-punkter på sensorn täcker cirka 90 % av bilden, horisontellt och vertikalt, och ger suverän skärpa i hela bilden.
Utmärkt i svagt ljus: Brett 100–51 200 ISO-intervall och autofokus i svagt ljus ned till -4 EV.
Intelligent ögonavkännande AF: Fokuserar automatiskt på ögonen, oavsett om personen står ensam eller i en folksamling.
Snabb serietagning: Upp till 11 bilder i sekunden med autofokus (AF) och autoexponering (AE).
Ljudlös: Nikon Z 50 fokuserar tyst och har ett läge för ljudlös fotografering.
Filma i 4K: Du kan spela in 4K-/UHD-filmer i 30p och filma slow motion-sekvenser i Full HD utan beskärningsfaktor. Skapa timelapse-sekvenser med 4K-upplösning direkt i kameran.
Smidig EVF: Superskarp elektronisk sökare (2 360 000 bildpunkter) visar naturliga bilder, ungefär som med en D-SLR optisk sökare. Eller visa hur bilderna kommer att se ut med de inställningar som används.
Stor lutningsbar pekskärm: Högupplöst LCD-skärm (1 040 000 bildpunkter) med pekskärmskontroller som på en smartphone. Kan lutas upp eller ned för att vara flexibel när du spelar in video eller tar självporträtt.
Kreativa effekter: 20 effekter i kameran för bilder och video. Intensiteten kan justeras när du förhandsgranskar effekten.
Spegellöst DX-kamerahus med uppfällbar blixt: Robust magnesiumlegering fram och på ovansidan för att vara enkel att ha med.
Skön Nikon-ergonomi: Djupt grepp som ligger skönt i handen och väl genomtänkt placering av knappar, vred och pekskärmskontroller.
Enkelt menysystem i D-SLR-stil: Känns igen direkt av Nikon DSLR-användare och är enkelt att hantera för dem som använder Nikon för första gången.
Snabba anslutningar: Wi-Fi®- och Bluetooth®-anslutningar samt Nikons SnapBridge-app gör att du enkelt kan skicka foton och filmer till andra enheter för delning eller lagring.
Ett system du kommer att älska: Kompatibel med FTZ fattningsadapter och Nikons D-SLR-tillbehör, till exempel fjärrkontroller för kameran, D-SLR Speedlights, mikrofoner och mycket annat.

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Superportabel vidvinkelzoom: Snabbfokuserande objektiv med vidvinkel till normal 16–50 mm brännvidd (FX-format/35 mm motsvarande 24–75 mm).
Minsta fokusavstånd på bara 0,2 m: Användare kan fokusera helt på detaljerna i närbilder.
Vibrationsreducering i objektivet: Fotografera med upp till 4,5 steg längre slutartid än vad som annars vore möjligt.² Du kan ta skarpare bilder i svagt ljus och få stadiga filmer även om du rör dig medan du filmar.
Ljudlös inställningsring: För viktiga funktioner som manuell fokusering, bländarkontroll och exponeringskompensation.
Ett objektiv i fickan: Väger bara 135 gram och blir platt som en pannkaka när det är indraget.

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Kompakt telefotozoomobjektiv: Snabbfokuserande objektiv med normal till telefoto 50–250 mm brännvidd (FX-format/35 mm motsvarande 75–375 mm).
Minsta fokusavstånd på bara 0,5 m: Användare kan fokusera på motiv nära kameran.
Vibrationsreducering i objektivet: Fotografera med upp till 5 steg längre slutartider än normalt.²
Ljudlös inställningsring: För viktiga funktioner som manuell fokusering, bländarkontroll och exponeringskompensation.
Res lätt: Objektivet väger bara 405 gram och är superkompakt när det är indraget.


¹ Ungefär 360 NIKKOR-objektiv med F-fattning kan användas med din Nikon Z-kamera. Gå till Nikons officiella webbplats för mer information om NIKKOR objektivsystem.

² Enligt CIPA-standarderna.

FRISKRIVNINGAR
Bluetooth®-logotyperna är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc. och all användning av dessa logotyper av Nikon och dess dotterbolag sker under licens.
Wi-Fi® och Wi-Fi Certified-logotypen är registrerade varumärken som tillhör Wi-Fi Alliance®.