10-10-2019

SPEGELLÖS MÄSTARE I SVAGT LJUS: UPPTÄCK NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT

Amsterdam, Nederländerna, 10 oktober 2019: Idag presenterar Nikon ett ikoniskt objektiv till sina spegellösa kameror: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Med den klassiska känslan hos Nikons legendariska F-fattningsobjektiv Noct och revolutionerande optisk design ger den stora bländaren och den utmärkta skärpan fantastiska resultat i svagt ljus.

Det perfekt konstruerade NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct är ett banbrytande objektiv med manuell fokusering. Den breda Z-fattningen och den stora bländaren på f/0,95 öppnar upp en värld av nya möjligheter i svagt ljus. Dess otroliga djup och skärpa ger varje bild och bildruta en filmisk stil, vare sig det gäller porträtt, nattlandskap eller filmer.

Två antireflexbehandlingar – ARNEO-beläggning och nanokristallbeläggning – arbetar tillsammans för att skydda mot ghost-effekter och linsöverstrålning. Samtidigt har aberrationskorrigeringen förbättrats avsevärt genom det exakta och stora slipade asfäriska linselementet och dess höga brytningsindex. Det tuffa fluorskiktet stöter bort damm, smuts och fukt utan att påverka bildkvaliteten.

Via OLED-informationsdisplayen kan bländare, fokusavstånd och skärpedjup snabbt bekräftas direkt på objektivet, och den intuitiva inställningsringen möjliggör smidig och ljudlös styrning av funktioner som bländar- och exponeringskompensation. Den utökade Fn-knappen har upp till 17 funktioner, exempelvis för AE-lås, mätning och gaffling, som kan tilldelas i enlighet med Fn-knapparna på kamerahuset. Objektivets namn och information är ingraverade för elegans och bestående läsbarhet.

Porträttfotografer ser hur motiven bli skarpa – även när fotograferingen sker med den största bländaren på f/0,95 – och upplever otrolig estetisk kontroll under alla ljusförhållanden. Dessutom får de garanterat utsökt bokeh som jämnas ut mot bildens kanter på ett vackert och naturligt sätt.

Det har aldrig varit så tillfredsställande att fånga natten. Tack vare den optiska utformningen med 17 element i 10 grupper som återger även punktformiga ljuskällor vackert och detaljerat. Häpnadsväckande resultat, från nattlandskap till astrofotografering.

Och filmmakare kan njuta av den exakta kontrollen över skärpedjupet från NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Nocts stora maximala bländare och skapa fantastiska filmsekvenser fulla av känsla, karaktär och atmosfär.

I och med lanseringen av objektivet som hyllar den berömda F-fattningen Noct med 58 mm brännvidd, säger Dirk Jasper, produktmarknadschef på Nikon Europe BV, så här: ”NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct är inte bara en höjdpunkt inom optisk teknik, det förkroppsligar också principen bakom utvecklingen av Nikons Z-fattning som syftar till att skapa de bästa optiska kvalitetsobjektiven i den här skalan. Det här är ett objektiv som hyllar det förflutna samtidigt som det är ett stort steg framåt för fotografering i svagt ljus. Det är spännande att se att Z-fattningen svarar upp mot detta så väl.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna

ARNEO-beläggning + nanokristallbeläggning: De två antireflexbehandlingarna skyddar mot ghost-effekter och linsöverstrålning. Nikons ARNEO-beläggning motverkar vertikalt infallande ljus. Nanokristallbeläggningen motverkar diagonalt infallande ljus.
Slipat asfäriskt linselement: Det exakta och stora asfäriska linselementet med högt brytningsindex förbättrar aberrationskorrigeringen avsevärt.
Fluorskikt: Nikons tuffa linsbeläggning stöter bort damm, smuts och fukt utan att påverka bildkvaliteten.
Fokusring med hög precision: Justera fokus med extrem precision och naturligt vridmoment. Idealiskt för både stillbilder och filmer.
Ingraverad text: Objektivets namn och information är ingraverade för elegans och bestående läsbarhet.
OLED-informationsdisplay på objektivet: Bekräfta snabbt bländare, fokusavstånd och skärpedjup direkt på objektivet.
Intuitiv inställningsring: Tilldela och styr funktioner som bländare och exponering.
Utökad Fn-knapp: Funktioner som kan tilldelas motsvarar Fn-knapparna på kamerahuset.