10-09-2019

NIKON Z 6 ESSENTIAL MOVIE: ETT UTRUSTNINGSPAKET FÖR FILMINSPELNING MED SPEGELLÖS KAMERA

Stockholm, Sverige, 10 september 2019: Idag lanserar Nikon sitt första spegellösa filmskaparpaket som passar såväl videoproffs som innehållsskapare – Nikon Z 6 Essential Movie. Paketet har utformats med fokus på frihet och att man snabbt ska kunna komma igång och filma. Det innehåller alla de viktigaste verktygen som man behöver för att spela in filmer av hög kvalitet. Genom att låta filmskaparna själva välja ytterligare komponenter som passar just dem undviks kostnader för onödig utrustning.

Paketet innehåller den spegellösa kameran Nikon Z 6 – och FTZ-fattningsadaptern som ger sömlös integrering med ett stort antal NIKKOR-objektiv med F-fattning – som filmar 4K-videofilmer i fullformat med ultrahög kvalitet och höga bithastigheter. Kamerans inbyggda femaxliga, optiska vibrationsreducering (VR) samverkar med elektronisk VR för att ge stabilitet, och Atomos öppna protokoll stöds för smidig integrering av den medföljande Atomos Ninja V-inspelaren. En firmwareuppdatering som släpps senare i år ger stöd för inspelning av Apples ProRes RAW från kamerans RAW-utmatning när du använder Atomos Ninja V, vilket ger maximal flexibilitet vid övergångar. SmallRig-kameraburen med snabbfäste har ett toppmonterat grepphandtag som gör svepande bilder och spårning enklare.

Genom att lansera det ultimata paketet för independent-filmskapare erbjuder Nikon en lösning till lågt pris som tar liten plats, men som har en enorm inverkan. Flexibiliteten är inbyggd från början, så den kan skräddarsys med extra utrustning så att den passar alla filmskapare.

Robert Harmon, Senior Commercial Planning Manager på Nikon i Storbritannien, beskriver betydelsen av det nya paketet så här: ”Med Nikon Z 6 Essential Movie-paketet levererar Nikon en efterlängtad lösning för avancerade och professionella skapare av filminnehåll som vill dra nytta av den höga videokapaciteten i Nikon Z 6. Eftersom fokus ligger på kärnbehoven hos videoskapare, utan onödiga tillbehör, är det ett perfekt startpaket för att skapa ditt eget filmarbetsflöde med Nikon – och du kan dra nytta av RAW-inspelningsfunktionen som släpps snart, vilket gör paketet till en framtidssäker investering.

Nikon Z 6 Essential Movie-paketet kan förbeställas nu och börjar levereras i mitten av september.

INNEHÅLLER

Nikon Z 6 kamerahus: 24,5 MP, 100–51 200 ISO, 4K-filmer med nedsampling från 6K med full pixelavläsning, upp till 120 bps i FHD, 10-bitars N-Log och visning av tidskod, 8-bitars intern inspelning med upp till 144 Mbps, inbyggd slow motion- och time-lapse-funktion i kameran.

Nikons FTZ-fattningsadaptern: gör att du kan använda NIKKOR-objektiv med F-fattning utan att förlora någon bildkvalitet, inklusive ett stort antal olika cine-objektiv.

Atomos Ninja V: flexibel övervakning och inspelning i redigeringsklara ProRes- och DNxHR-format.

SmallRig-kamerabur med snabbfäste: med det inbyggda Manfrotto-kompatibla snabblossningssystemet kan du byta mellan olika sorters stativ på bara några sekunder. 

Nikons EN-EL15b-batterier: två laddningsbara litiumjonbatterier, så att du alltid är redo att filma nästa scen.

Spiralformad HDMI-kabel: har stöd för höghastighets-HDMI 2.0 för 4Kp60 ProRes- och RAW-inspelningar med höga bildhastigheter.

5 200 mAh-batterier: med två batterier och en snabbladdare kan du fortsätta använda Atomos även under mycket långa filmningar.

SmallRig-handtag för kamerabur: toppmonterat grepphandtag för enkel spårning.

SmallRig Magic Arm: montera Atomos Ninja V på kameraburen med Magic Arm-klämman.

Mer information om firmwareuppdateringen som ger stöd för Apple ProRes RAW finns i pressmeddelandet som publicerades 27 augusti 2019: ”Nikon släpper en speciell 3D-LUT för N-Log och lanserar stöd för RAW-videoformat för Nikon Z 7 och Z 6”. Pressmeddelanden hittar du i pressavdelningen på din lokala Nikon-webbplats.

Nikon Z 6 Essential Movie-paketet kommer att finnas tillgängligt hos återförsäljarna från den 16 september 2019 och rekommenderat försäljningspris blir 33 490 kr.