04-09-2019

NIKON UTVECKLAR D6 OCH OBJEKTIVET AF-S NIKKOR 120-300MM F/2.8E FL ED SR VR

Stockholm, Sverige, 4 september 2019: Nikon är stolta över att kunna tillkännage att företaget utvecklar den professionella digitala SLR-kameran Nikon D6 och telezoomobjektivet AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR, som är kompatibelt med Nikons kameror i FX-format.

Utvecklingen av D6 – Nikons mest avancerade digitala SLR-kamera hittills – sammanfaller med 20-årsjubileumet för den ensiffriga D-serien. Sedan D1 lanserades 1999 har Nikons flaggskeppskameror utvecklats med hjälp av branschens mest avancerade teknik och den kunskap om fotografering som Nikon har genom att ha utvecklat kameror under lång tid. Som med föregångarna svarar utvecklingen av D6 på de höga krav som professionella fotografer ställer på bästa prestanda, även under mycket svåra förhållanden.

Nikon utvecklar dessutom det nya objektivet AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR, i samband med att företaget firar 60-årsjubileumet av sin F-fattning som används i D-serien. Det nya telezoomobjektivet ger professionella fotografer ännu mer stöd inom till exempel sportfotografering.

Utvecklingen av de nya produkterna bekräftar Nikons fortsatta åtagande att öka möjligheterna för fotografering och att vara banbrytande inom både digitala SLR-system och spegellösa kameror, med ett brett utbud av objektiv.

* Mer information, bland annat om lanseringsdatum och försäljningspris för produkterna, kommer senare.