15-08-2019

NIKON UTMÄRKER SIG VID EISA AWARDS 2019–2020 MED TVÅ BÄST I KATEGORI-VINSTER

Amsterdam, Nederländerna, 15 augusti 2019: Idag tillkännager Nikon stolt att Nikon Z 6 har vunnit priset ”Camera of the Year” och att NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S har vunnit priset ”Professional Standard Zoom Lens” vid EISA Awards 2019–2020. Vinsterna för Nikons spegellösa kamerasystem visar på företagets förmåga att utveckla marknadsledande innovationer för fotografer.

Detta är årets andra utmärkelse för Nikon Z 6 efter att ha tilldelats priset ”Best Full Frame Camera Expert” vid TIPA World Award i april. Samtidigt har NIKKOR S-objektivseriens prisskåp utökats, tack vare segern för objektivet NIKKOR Z 14-30mm f/4 S i TIPA-kategorin ”Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens”. EISA-utmärkelserna utgör det senaste erkännandet för Nikon Z-serien, efter ”Red Dot Award: Product Design 2019”-vinsten, och bekräftar återigen Nikons åtagande i att leda fotograferingskulturen till enastående optiska egenskaper.

EISA-kommentarer för Nikon Z 6, vinnare av priset ”Camera of the Year” 2019–2020

Nikon har gjort en riktigt bra kamera med otrolig hantering och robust konstruktion som ger utmärkta bilder i nästan alla fotograferingssituationer. Nikons autofokussystem omfattar ögonavkännande AF, vilket möjliggör exakt fokus oavsett var i bilden motivet placeras. Den stora och skarpa elektroniska sökaren ger en precis förhandsgranskning av bilderna, medan den inbyggda bildstabiliseringen hjälper till att göra bilderna skarpa oavsett vilket objektiv du använder, inklusive D-SLR-optik med F-fattning. Detta är helt enkelt den bästa allroundkameran för seriösa fotografer.

EISA-kommentarer för NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, vinnare av priset ”Professional Standard Zoom Lens” 2019–2020

NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S är ett ljusstarkt och professionellt standardzoomobjektiv för Nikon Z-systemet. Det är ett stabilt och robust objektiv som använder nanokristallbeläggning och den nya ARNEO-beläggningen för att minska linsöverstrålning och ghost-effekt, medan de främre och bakre elementen har en fluorbeläggning som stöter bort damm, olja och fukt. Tack vare en anpassningsbar inställningsring kan fotografen enkelt justera bländaren eller exponeringskompensationen, medan en OLED-skärm på objektivhuset visar bländare, fokusavstånd eller brännvidd. Med fantastiska optiska egenskaper som kombinerar hög upplösning och snygg bokeh är det här objektivet den perfekta partnern till Nikon Z-seriens kameror.

European Imaging and Sound Association (EISA) Awards hyllar nya innovationer som kombinerar den mest avancerade tekniken och önskvärda funktioner med klassledande prestanda. Organisationen utgörs av ett unikt och långvarigt samarbete mellan 55 av de mest respekterade tidskrifterna för specialintressen från 29 länder över hela världen. Prisutdelningskategorierna ändras varje år, vilket speglar utvecklingen av produktdesign och anslutningsbarhet.

Mer information finns på EISA:s webbplats: https://www.eisa.eu/
Mer information om Nikons prisbelönta produkter finns på www.europe-nikon.com