31-07-2019

TA FANTASTISKA PORTRÄTT MED NIKONS NYA OBJEKTIV NIKKOR Z 85MM F/1.8 S

Stockholm, Sverige, 31 juli 2019: Nikon välkomnar ett ljusstarkt standardobjektiv för porträtt till Nikon Z-serien. NIKKOR Z 85mm f/1.8 S är ett snabbfokuserande objektiv som ger fantastisk detaljrikedom i hela bilden. Oavsett om du tar stillbilder eller filmar kan du porträttera motiven meden otrolig skärpa med det här objektivet i fullformat anpassat för spegellösa kameror.

Från klassiska porträtt med huvud och axlar till miljöporträtt, eller från intima tillställningar till stora evenemang. Den avancerade optiska prestandan i NIKKOR Z 85mm f/1.8 S ger fantastiska resultat överallt. Skärpan i hela bilden är smått otrolig – även vid fotografering med den största bländaren på f/1,8. Bokehn blir vacker och naturlig, och linsöverstrålning motverkas effektivt även i bakgrundsbelysta situationer.

Fokuseringen är snabb och den nya ögonavkännande AF-funktionen i Nikon Z-kamerorna kan låsas på en persons ögon, oavsett om denna är ensam i bild eller ett ansikte i mängden. Filmare kan använda 85 mm brännvidd för att isolera motivet och filma med imponerande kort skärpedjup.

Dirk Jasper, produktchef för Nikon Europe, säger: ”NIKKOR Z 85mm f/1.8 S är ett mycket mångsidigt objektiv. Det snabba multifokuseringssystemet och den stora maximala bländaren gör att du inte behöver bekymra dig om utmanande ljusförhållanden eller oväntade möjligheter. Oavsett om du fotograferar ett evenemang, i studion eller utomhus kan du ta livfulla porträtt som är något utöver det vanliga.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna

NIKKOR Z: Objektivet är utformat för den stora Z-fattningen från Nikon, så att det kan ta upp mer ljus i hela bildrutan.
S-serien: Optisk design för framtiden. Antireflekterande nanokristallbeläggning. Mjukt, ljudlöst multifokuseringssystem.
Skarpa detaljer: Överlägsen prestanda i hela bilden. Minsta fokusavstånd på bara 0,80 m
Tålig konstruktion: Alla rörliga delar av objektivhuset är tätade för att skydda mot damm och vattendroppar.
Perfekt för filmer: Ljudlös bländarjustering och mycket tyst autofokus. Inget mer svajigt fokus.
Anpassningsbar inställningsring: Kan användas för manuell fokusering (standard), bländarkontroll eller exponeringskompensation.

Försäljningsstart: 5 september 2019
Rekommenderat pris hos återförsäljare: 9 990 kr