16-05-2019

Nikon lanserar firmware version 2.0 för Nikon Z 7 och Nikon Z 6

Denna firmware innebär att Ögon-AF aktiveras, arbetsområdet för AF i svagt ljus utökas och att AE-spårning kan aktiveras vid snabb serietagning (utökad).

Amsterdam, Nederländerna, 16 maj 2019: Nikon meddelar idag att företaget lanserar firmware version 2.0, som ytterligare förbättrar prestandan hos de spegellösa kamerorna i fullformat, Nikon Z 7 och Nikon Z 6.

Följande huvudfunktioner ingår i uppgraderingen och ger ännu större möjligheter att uttrycka sig visuellt:

1. Ögon-autofokus (AF) i stillbildsläge 
2. Utökat arbetsområde för AF i svagt ljus 
3. AE-följning (autoexponering) är nu möjligt vid snabb serietagning (utökad)

Huvudfunktioner i firmware version 2.0

1. Ögon-autofokus (AF) i stillbildsläge
Den nya funktionen Ögon-AF känner automatiskt av och fokuserar på människors ögon i läget för automatiskt AF-område (AF-S, AF-C). När flera personers ögon upptäcks kan du använda multiväljaren eller sekundärväljaren för att välja vilket öga som kameran ska fokusera på, även när du tittar genom den elektroniska sökaren. När bilden har tagits kan du enkelt verifiera att den är i fokus genom att trycka på ”OK”-knappen för att zooma in på det öga som var det avsedda fokusmålet.

2. Utökat arbetsområde för AF i svagt ljus
Den nya firmware ger ännu snabbare autofokus i mörka eller svagt upplysta miljöer, både vid stillbildsfotografering och filminspelning. AF-arbetsområdet* utökas från −1 EV till −2 EV på Z 7 och från −2 EV till −3,5 EV på Z 6. När funktionen för AF i svagt ljus är aktiv på Z 6 utökas det tillgängliga arbetsområdet för AF i svagt ljus* från** −4 EV till −6 EV, så att det blir möjligt att använda autofokus i ännu mörkare miljöer.

3. AE-följning (autoexponering) vid snabb serietagning (utökad)
Tidigare låstes exponeringen med den första bilden vid snabb serietagning. Men i firmware version 2.0 ingår stöd för AE-följning (autoexponering) vid snabb serietagning (utökad), vilket innebär att kamerorna kan anpassa exponeringen precis som med fokus (AF-spårning). Det säkerställer att alla bilder som tas vid en snabb serietagning inte bara är i fokus, utan också har optimal exponering, även om ljuset i motivet förändras under serietagningen.

Vår nya firmware kan laddas ned (kostnadsfritt) från Nikons nedladdningscentrum: https://downloadcenter.nikonimglib.com/

NOTES TO EDITORS
* Med stillbildsfotografering i AF-S-läge, ISO 100, f/2,0-objektiv, vid 20° C
**Arbetsområdet för AF i svagt ljus överskrider inte −4 EV på Z 7