11-04-2019

Nikon har belönats med fyra utmärkelser på TIPA World Awards 2019 för D3500, Z 6, Z 7 och NIKKOR Z 14-30mm f/4 S

Amsterdam, Nederländerna, 11 april 2019: Nikon har nöjet att meddela att fyra av våra produkter har vunnit priser på prestigefyllda Technical Image Press Association (TIPA) World Awards 2019. Nikon D3500 vann utmärkelsen ”Best DSLR Camera”. Båda våra spegellösa kameror uppmärksammades, och Nikon Z 6 fick utmärkelsen ”Best Full Frame Camera Expert”. Nikon Z 7 belönades med ”Best Full Frame Professional Camera”. Utmärkelsen ”Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens” gick till NIKKOR Z 14-30mm f/4 S.

TIPA:s kommentar om Nikon D3500 – vinnare av utmärkelsen ”Best DSLR Camera”

Den här kompakta och lätta D-SLR-kameran riktar sig till nybörjare som vill ta steget till en kamera som kan användas med det stora utbudet av NIKKOR-objektiv och tillbehör för att ha roligt och vara kreativa med fotograferingen. CMOS-sensorn med 24,2 MP ger ett ISO-intervall på 100–25 600, kontinuerlig serietagning på 5 bps, och spelar in film i Full HD 1080/60p. Med Nikons SnapBridge-app kan användarna enkelt dela bilder till en smartphone eller ansluten enhet. Användarna kan också fjärrstyra kameran med appen och använda sig av Nikon Image Space, en kostnadsfri tjänst för lagring och delning.

TIPA:s kommentar om Nikon Z 6 – vinnare av utmärkelsen ”Best Full Frame Camera Expert”

Z 6 riktar sig till fotografer som vill ha utmärkt prestanda i svag belysning och 4K UHD-video som använder alla pixlar. Den bakbelysta CMOS-sensorn med 24,5 MP och skärpeplanfassökande AF-pixlar stöder det breda känslighetsintervallet 100–51 200 ISO och använder sig av Nikons senaste bildhanteringssystem, EXPEED 6. Kameran har 273 fokuspunkter, vilket ger bred täckning av ca 90 % av bildområdet, både horisontellt och vertikalt. Alternativet för skärpning av mellanregistret i Picture Control-menyn innebär att användarna kan göra texturelement på skärmen skarpare eller mjukare, både i stillbilder och video.

TIPA:s kommentar om Nikon Z 7 – vinnare av utmärkelsen ”Best Full Frame Professional Camera”

Den högupplösta spegellösa kameran Z 7 har en 45,7 MP CMOS-sensor i FX-format som ger stora, häpnadsväckande bildfiler. Den stöder ett ISO-intervall på 64–25 600 ISO med utökad ISO på 32 till 102 400. Den elektroniska sökaren har täckning på cirka 100 %, och du kan ställa in fotograferingen på många sätt när du tittar i sökaren. Videofunktionerna omfattar filminspelning i 4K UHD samt Full HD 120p och stöd för Aktiv D-Lighting, elektronisk VR och fokusförstärkning. Tidkodsstödet innebär att du kan synkronisera video och ljud som spelats in med flera enheter. NIKKOR Z-objektiven i S-serien ger tyst och jämn justering av exponeringen under filminspelning.

TIPA:s kommentar om NIKKOR Z 14-30mm f/4 S – vinnare av utmärkelsen ”Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens”

Utformningen med en främre lins som är i princip plan innebär att 14–30 mm-objektivet kan användas med filter (82 mm) på den främre elementgängan. Objektivkonstruktionen innehåller 14 element, med fyra ED-element och Nikons nanokristallbeläggning som reducerar linsöverstrålning och ghost-effekter. Dessutom finns en stegmotor för smidig och tyst AF, en efterlängtad funktion för stillbilder och särskilt för filminspelning. Objektivet är tätat mot damm och fukt och har dessutom en anpassningsbar inställningsring som kan användas för manuell fokusering, bländare och exponeringskompensation. Objektivet är lätt och väger endast 485 g.

Utmärkelserna sponsras av TIPA som är en global auktoritet inom foto- och bildbranschen. Priserna delas ut till foto- och bildprodukter som lanserats mellan 1 april 2018 och 31 mars 2019 och i juryn sitter redaktörer för prestigefyllda kamera- och fototidskrifter från hela världen.

Mer information finns på TIPA World Awards webbplats på www.tipa.com