25-02-2019

Nikons spegellösa kamerasystem COOLPIX P1000 har belönats på iF Design Awards 2019

Amsterdam, Nederländerna, 25 februari 2019: Nikon är stolta över att kunna meddela att det spegellösa kamerasystemet och digitalkameran COOLPIX P1000 har belönats med iF Design Award inom produktkategorin.

Prestigefyllda och globala iF Design Awards som sponsras av iF International Forum Design GmbH uppmärksammar expertis inom produkter, kommunikation och förpackningar. I år har mer än 6 375 bidrag från 52 länder bedömts av en panel med 67 sakkunniga designexperter. Bidragen bedömdes utifrån innovation, funktioner, utseende, ansvar och positionering.

Nikons spegellösa kamerasystem

Nikons spegellösa kamerasystem bygger på världens vidaste objektivfäste¹, som gör att kameran kan ta in mer ljus och ger banbrytande optisk prestanda.

Systemet består av två spegellösa kameror, Z 7 och Z 6, som har den nya fattningen med större diameter och kompletteras av NIKKOR Z-objektiven i S-serien. De ljusstarka, skarpa och tysta objektiven tar in mer ljus i hela bilden och ger enastående detaljrikedom, ända ut i kanterna. Serien kompletteras av FTZ-fattningsadaptern som gör att NIKKOR-objektiv med F-fattning kan användas med Z-kamerorna utan att någon bildkvalitet går förlorad.

¹ Den 23 augusti 2018

COOLPIX P1000

Nikons digitalkamera COOLPIX P1000 med supertelefoto har världens största optiska zoom på 125×. Med brännvidden på 24–3 000 mm får användarna skarpa bilder och filmer oavsett hur långt bort motivet är. Det ljusstarka NIKKOR-objektivet med f/2,8–8 och sensorn på 16 MP ger ett enastående system som är perfekt för sport, djurbilder och resefotografi.

Du hittar mer information på webbplatsen för iF Design Awards: https://ifworlddesignguide.com/our-awards/professional-awards/if-design-award-2019