08-01-2019

NYTT NIKKOR Z-ZOOMOBJEKTIV I FULLFORMAT MED ULTRAVIDVINKEL

Stockholm, Sverige, 8 januari 2019: I dag presenterar Nikon NIKKOR Z 14–30mm f/4 S, den senaste produkten i det nya S-sortimentet med fullformatsobjektiv för spegellösa Nikon Z-kameror. Med ett kompakt format och en plan framsida innebär det indragbara zoomobjektivet med ultravidvinkel nya kreativa möjligheter för fotografer som använder Nikon Z-kameror. Objektivet är bra för stillbilder och ännu bättre för video.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S är världens första ultravidvinkelobjektiv i fullformat med plan framsida.¹ Den här unika konstruktionen innebär att det går att använda 82 mm-filter utan otympliga filterhållare. Fotograferna får mer kontroll och större frihet, vare sig de fotograferar landskap, städer, arkitektur eller interiörer, eller filmar.

Objektivet är smidigt att ha med på resan tack vare kompakt format, mekanism för objektivindrag och omfattande tätningar. NIKKOR Z innebär nya optiska innovationer och snabb kommunikation mellan objektivet och kameran, vilket gör att förvrängningen många förknippar med vidvinkelfotografering minimeras. Skärpan är imponerande. En fast maximal bländare på f/4 innebär att filmare kan gå från starkt dagsljus till mörka interiörer utan problem.

Tim Carter, produktchef på Nikon UK, säger: ”Det här NIKKOR Z-zoomobjektivet med ultravidvinkel innebär att alla som fotograferar med en Nikon Z-kamera kan skapa kreativa bilder och filmer var de än är. Det kompakta indragbara och lättviktiga formatet gör att objektivet får plats i små kameraväskor – perfekt på resor. Och möjligheten att smidigt använda filter är perfekt om man vill ha större kreativ kontroll.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna

Redo för filter: världens första ultravidvinkelobjektiv i fullformat som kan användas med 82 mm-filter¹ utan otympliga filterhållare.
NIKKOR Z: objektivet är utformat för den stora Z-fattningen från Nikon, så att det kan ta upp mer ljus i hela bildrutan.
S-sortimentet: optisk design för framtiden. Antireflekterande beläggning med nanokristaller. Mjukt, ljudlöst multifokuseringssystem.
Anpassningsbar inställningsring: kan användas för manuell fokusering (standard), bländarkontroll (perfekt för bländarövergångar när man filmar) eller exponeringskompensation.
Perfekt för film: ljudlös bländarjustering. Du slipper svajig fokusering och att fokus växlar när du zoomar.
Litet format, bra skydd: mekanismen för objektivindrag gör att objektivet tar minimalt med plats när det inte används. Omfattande tätning skyddar mot damm och fukt.

 

Objektivet NIKKOR Z 14–30mm f/4 S kommer att finnas tillgängligt från april 2019 och har ett rekommenderat återförsäljarpris på 15 490 kronor.


¹ Jämfört med andra utbytbara objektiv för digitalkameror den 8 januari 2019.