17-01-2019

FORTSÄTT UTFORSKA MED NIKONS NYA COOLPIX-KAMEROR MED SUPERZOOM

Stockholm, Sverige, 17 januari 2019: Nikon lanserar två nya COOLPIX-kameror med superzoom, massor av kraftfulla funktioner och NIKKOR-optik som ger fantastiska bilder. Oavsett om du fotograferar avlägsna motiv eller stadsmiljöer ger de här smidiga och lättanvända kompaktkamerorna skarpa bilder i allt från vidvinkel till supertelefoto – även i svag belysning.

COOLPIX A1000 har 35× optisk zoom, en ny inbyggd elektronisk sökare och kan dessutom ta bilder i RAW-format. Kameran är en perfekt följeslagare på resor, eftersom du snabbt kan byta från stämningsfull vidvinkel till detaljerat supertelefoto. Den har 4K-videoinspelning och vinklingsbar pekskärm som gör det enkelt att komponera bilder ur nya spännande vinklar.

Bridgekameran COOLPIX B600 har 60× optisk zoom, stor skärm och ett stadigt grepp. Den här kameran hänger alltid med – oavsett om du är med familjen på picknick i parken eller på weekendresa. Du kan spela in Full HD-video med stereoljud. Kamerans kreativa lägen gör det lätt att lägga till konstnärliga effekter i bilder eller filmer.

Ines Bernardes, produktchef på Nikon Europe, säger: ”Båda kamerorna är bra val för användare som vill utforska sin kreativitet. Tack vare zoomintervallet från vidvinkel till supertelezoom kan användarna fånga nästan vilka motiv som helst. Nikons bakbelysta CMOS-sensor med 16 megapixlar och vibrationsreducering ger utmärkta resultat, även vid svagt ljus. Med SnapBridge är det enkelt att dela de bästa bilderna, eller att fjärrstyra kameran från en smartphone eller surfplatta.”¹

Huvudfunktioner hos COOLPIX A1000

NIKKOR-objektiv med 35× optisk zoom. Brännvidd på 24–840 mm.² Kan utökas till ca 1 680 mm med Dynamic Fine Zoom.³
Filma i 4K. Spela in fantastiska filmer i 4K/UHD 30p eller Full HD (1 080p) med upp till 60 bps.
Stor elektronisk sökare. Tydlig elektronisk sökare med hög kontrast och 1 166 000 punkter.
Vinklingsbar pekskärm. Den ljusstarka 3-tums LCD-monitorn med 1 036 000 punkter kan lutas i nästan vilken riktning som helst.
Smidigt zoomreglage. Med sidozoomreglaget och snabbåterställningsknappen justerar du zoomen snabbt och enkelt.
Stöd för RAW-filer. Användarna kan spara och exportera okomprimerade bildfiler för att använda i programvaror för behandling/redigering.

Huvudfunktioner hos COOLPIX B600

NIKKOR-objektiv med 60× optisk zoom. Brännvidd på 24–1 440 mm.² Kan utökas till ca 2 880 mm med Dynamic Fine Zoom.³
Filmer i full HD. Tryck bara på knappen för filminspelning för att börja spela i full HD-kvalitet (1 080p/30p) med stereoljud.
Stor skärm. 3-tums LCD-monitor med 921 000 punkter med justerbar ljusstyrka. Skärmen har antireflexbehandling.
Snabb autofokus. Målsöknings-AF gör att motiven snabbt hamnar i fokus, även i svagt ljus.
Släpp loss din konstnärlighet. Kreativa lägen för bilder och filmer. I makroläget kan du ta vackra bilder på pyttesmå underverk.

 

COOLPIX A1000 kommer finnas tillgänglig hos återförsäljare från den 24 januari till det rekommenderade priset 4799kr och COOLPIX B600 kommer finnas tillgänglig från februari 2019 till det rekommenderade priset 3799kr. 


¹ Nikons SnapBridge-app måste installeras på en kompatibel smart enhet innan SnapBridge kan användas med kameran.
² Motsvarande 35 mm.
³ Dynamic Fine Zoom-förstoringen beräknas från maximalt vidvinkelläge för optisk zoom.