24-10-2018

Bröllopsfotografen Nadia Meli utsedd till ny Nikon Europa-ambassadör

Amsterdam, Nederländerna, 24 oktober 2018 – Nikon Europe B.V. välkomnar stolt bröllopsfotografen Nadia Meli som Nikon Europa-ambassadör. Nadia ansluter sig till kollektivet av Nikon-fotografer och avser att använda den senaste tekniken och en medvetenhet om sociala trender för att kunna avspegla samtiden så bra som möjligt.

Nadia föddes i Italien, växte upp i Tyskland och bor nu i Brighton i England. Hennes resa som fotograf började 2010, efter flera år som hobbyfotograf, när en vän bad Nadia att vara professionell fotograf på hennes bröllop. Efter det utökades Nadias bröllopsfotografering snabbt till en heltidskarriär – en karriär som definieras av hennes personliga stil.

Den här stilen leds av Nadias vision och syfte – att förmedla en känsla av tillhörighet. Hennes största intressen är människor och deras berättelser, och hennes ambition som fotograf är att fånga dessa naturligt – för att få dem att komma till liv med nya, enkla och intima bilder som inte arrangeras.

Under 2018 har Nadia fortsatt sitt arbete inom bröllopsfotografering samtidigt som hon har lett fotograferingsworkshops som syftar till att hjälpa människor att hitta sin konstnärliga röst och vision, inte bara ett ”redigeringssätt”.

Nadia Meli förklarar: Det finns fyra ord som beskriver min fotografering: glädjefull, äkta, intim och levande. Det är de fyra orden som jag vill förmedla med mina fotografier. Jag har använt Nikon under nästan hela min karriär, och denna teknik har hjälp mig att växa och utveckla min personliga stil. Jag är så stolt över att vara en del av det europeiska ambassadörsprogrammet tillsammans med några av de bästa fotograferna i världen”.

Under årets photokina-evenemang blev Nadia en av de första fotograferna i Europa att pröva den nyligen lanserade spegellösa kameran Nikon Z 7 samt objektiven NIKKOR Z 35mm f/1.8 S och NIKKOR Z 24-70mm f/4 S.

”Jag använde Z 7 och kompletterande objektiv under flera bröllop i augusti för att sätta dem på prov i olika situationer. Oavsett om du fotar inomhus, utomhus, i skarpt solljus, under skymningen eller på natten – den otroliga bildkvaliteten och kapaciteten vid svagt ljus, i kombination med det lätta huset och den tysta slutaren, gör detta system till en bröllopsfotografs dröm. Jag tröttnar aldrig på att experimentera med det.”

Nikons Europa-ambassadörsprogram

Nikons Europa-ambassadörsprogram hyser talangfulla och inflytelserika visuella konstnärer som använder sig av marknadens senaste teknik och arbetar utifrån en medvetenhet om sociala trender för att representera nutiden.

Om du vill ha mer information om Nadias arbete kan du besöka: Nadia Meli

Om Nadia Meli

Nadia Meli är en italienskfödd fotograf som växte upp i Tyskland och som specialiserar sig på intima bröllop runt om i Europa. Hon har fotograferat hundratals bröllop över hela världen och hennes bilder har publicerats av många tidningar och bloggar. Tack vare sin unika, naturliga och genuina fotograferingsstil har hon har blivit en omtalad fotograf inom sitt område. Under 2015 började Nadia hålla workshops och onlinekurser där hon fokuserar på att utveckla en vision för fotografer och hjälper dem att hitta sina konstnärliga röster och stilar.

Alla bilder är © Nadia Meli