06-09-2018

Nikon demonstrerar sitt nya spegellösa kamerasystem i fullformat på photokina 2018

Nya kameror, objektiv och talare med gott renommé i branschen står på dagordningen i utställningsmontern i Halle 2.2

Amsterdam, Nederländerna, 6 september 2018 – Nikon förbereder sig för att ännu en gång stå i centrum för uppmärksamheten på den världsledande fotomässan photokina i Köln. Besökare kommer att få känna på de senaste produkterna och ta en titt på Nikons nya spegellösa FX-formatkameror, -objektiv och -objektivadapter med Z-fattning.

Besökare till Nikons utställningsmonter i Halle 2.2 kan också testa Nikons breda utbud av professionella D-SLR-produkter, inklusive den prisbelönta FX-formatkameran Nikon D850, som med ett ISO-omfång på 64–25 600 och 45,7 MP skärpa ger den ultimata kombinationen av upplösning, hastighet och ljuskänslighet. Det kommer också att finnas ett brett utbud av Nikon-kameror och NIKKOR-objektiv att få grepp på, t.ex. den nya instegsmodellen D3500, megazoomkameran COOLPIX P1000 samt det högpresterande superteleobjektivet AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR och AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED, det första teleobjektivet i NIKKOR-utbudet med en inbyggd 1,4x telekonverter.

Några av de bästa fotograferna i branschen kommer att vara närvarande vid Nikons utställningsmonter och diskutera sina erfarenheter av att fotografera med den senaste utrustningen från Nikon. Nikons Europa-ambassadör, den välrenommerade konstfotografen David Yarrow, kommer att prata om sin stämningsmättade och omslutande fotografering av livet på jorden och den utmanande resa som har lett till hans unika stil. Samtidigt kommer den italienskfödda bröllopsfotografen tillika Europa-ambassadören Nadia Meli att berätta om sin erfarenhet av det nya Z-fattningssystemet och dess kompatibilitet med både nya och befintliga NIKKOR-objektiv. Den brittiske fotografen och storstadsfilmmakaren Rob Whitworth, det nya stjärnskottet Jamari Lior, den prisbelönte fotografen och filmmakaren Pep Bonet, Nikons nordiska ambassadör Frøydis Geithus och sport- och nyhetsjournalisten Lukas Schulze kompletterar årets fantastiska samling deltagare.

Dirk Jasper, produktchef hos Nikon Europe, säger: ”Vårt nya spegellösa kamerasystem markerar vår strävan efter en ny dimension av optisk prestanda som tänjer på gränserna för upplösning och kvalitet, och i slutändan erbjuder en ny nivå av möjligheter för de kreatörer som utforskar sitt nästa projekt. Nikon har en lösning för varje fotograf och deltagare kommer att kunna känna på, lära sig och uppleva det nya systemet tillsammans med våra andra branschledande produkter.

Dessutom kommer det här året utan tvekan att bli det bästa photokina någonsin, tack vare de fantastiska talare som kommer att dela med sig av sina fotografiska upplevelser, utmaningar och råd på Nikons scen.”

Photokina är öppet för allmänheten 26–29 september 2018. Om du vill ta del av de senaste nyheterna och åsikterna samt hela schemat med talare, kan du följa oss på Twitter @NikonEurope. Följ konversationen på Twitter #NikonPhotokina.