30-08-2018

DAGAR DU MINNS. STUNDER DU VILL FÖREVIGA. ÖVERTRÄFFA DET ORDINÄRA MED NYA D3500 D-SLR

Stockholm, Sverige, 30 augusti 2018: Nikon lanserar nya D3500, en kompakt D-SLR för nybörjare med 24,2 megapixlar som kombinerar utmärkt konstruktion och bra prestanda. Oavsett om det handlar om den stora dagen eller vardagen kan användaren ta bilder och spela in filmer som ingen mobil kommer i närheten av. Enkelt.

Med den imponerande D3500 kan du ta detaljrika bilder i alla typer av ljus. Den stora sensorn och det breda ljuskänslighetsomfånget ger detaljerade bilder och filmer i full HD på en nivå som helt enkelt inte kan uppnås med en telefon. NIKKOR-objektivens återgivning ger kristallklara resultat varje gång. Och tack vare kamerans tåliga objektivfäste är det enkelt att utforska olika NIKKOR-objektiv, till och med tyngre teleobjektiv kan användas utan att du behöver oroa dig för slitage.

För de som inte är bekanta med D-SLR-fotografering gör den här kameran det enkelt att fånga både de stora stunderna såväl som vardagens äventyr. Den förfinade ergonomiska utformningen omfattar ett nytt, rejält grepp och en större knapplayout. Kameran känns bra i handen redan från början, och det finns gott om utrymme för användarens tumme att vila på kamerans baksida. Det känns stabilt och enkelt att använda kameran. Nikons populära Guideläge tar fotograferingen till nästa nivå och visar exakt hur kamerainställningarna ska ställas in för att användaren ska kunna fånga utseendet och känslan som de är ute efter i foton och filmer. Och den stora batterikapaciteten gör att användaren kan fotografera från morgon till kväll, och ännu längre.

Jordi Brinkman, produktchef på Nikon Europe, säger: ”D3500 är den perfekta ingången till fotograferingens värld. Den sköna utformningen och de användbara fotograferingslägena gör det enkelt att ta bilder och spela in filmer som du kan vara stolt över. Dessutom kan du koppla en mängd olika NIKKOR-objektiv till det tåliga och pålitliga objektivfästet. Du behöver aldrig sluta utforska nya sätt att ta snygga bilder och SnapBridge gör det enkelt att dela dina favoritbilder var du än befinner dig.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna

- Bildkvalitet i D-SLR-klass. Tack vare den stora sensorn på 24,2 megapixlar i DX-format och det breda ISO-intervallet på 100–25 600 får du detaljrika bilder och filmer i full HD. Även när du fotograferar i svagt ljus.
- Alltid den bästa bilden. Knivskarpt autofokus ger motivet perfekt skärpa. Med snabba serietagningshastigheter på 5 bps kan användarna ta fem snygga bilder i sekunden.
- Designad för att älskas. Det starka objektivfästet i metall innebär att användarna kan byta objektiv om och om igen, från telezoomobjektiv till vidvinkelobjektiv med fast brännvidd.
- Byggd för att hålla i. Kameran ligger bra i handen direkt tack vare det rejäla greppet. Knapparna är bra placerade så att kameran är enkel att använda. Batteriet räcker länge så att användarna kan fota från morgon till kväll.
- För bra för att inte dela. Med SnapBridge-appen för iOS och Android får du en ständig anslutning mellan kameran och en smartphone/surfplatta. Då blir det enkelt att direkt dela bilder i D-SLR-kvalitet.
- Äventyret börjar här. Denna Nikon D-SLR är en del av ett utökningsbart fotosystem som kan växa i användarens egen takt. Användaren kan bli ännu mer kreativ med berömda NIKKOR-objektiv, Speedlight-blixtar från Nikon och mycket mer. 

D3500 D-SLR förväntas finnas i butik i 20 september 2018 och rekommenderat pris för D3500 + 18-55mm AF-P VR är 5990 kr och för D3500 + 18-55mm AF-P non-VR är 5690 kr.