22-06-2018

Vi firar David Douglas Duncans liv

Det är med stor sorg som vi mottog beskedet om att den framstående amerikanska fotojournalisten David Douglas Duncan har avlidit. Alla vi på Nikon sörjer förlusten av en kär vän och kollega, och beklagar uppriktigt sorgen.

David Douglas Duncan bevakade i stor omfattning Stillahavskriget, Koreakriget och Vietnamkriget som krigsfotograf. Under sin långa karriär har hans verk publicerats i New York Times, LIFE och många andra publikationer. Utöver krigsjournalistiken var han även känd för sina porträtt av Pablo Picasso.

Hans uppskattning för vår bildteknik ledde till att Nikon och NIKKOR blev kända över hela världen, och vi är evigt tacksamma för det. Han var en fantastisk Nikon-partner under hela sin karriär, och vi hedrar respektfullt det omätbara bidrag han gjorde till journalistiken under hela hans 102 år långa liv.

När vi uttrycker våra kondoleanser vid hans bortgång vill vi även framföra en hyllning till vår fantastiska vän och samarbetspartner, som vi delade utmaningarna och glädjeämnena under det senaste århundradet med. Han kommer att finnas kvar i hjärtat hos hans Nikon-familj för alltid.