26-10-2022

NIKON SLÄPPER FIRMWAREVERSION 3.00 FÖR DEN SPEGELLÖSA FULLFORMATSKAMERAN NIKON Z 9

Amsterdam, Nederländerna, 26 oktober 2022: Nikon tillkännager idag lanseringen av firmwareversion 3.00 för den spegellösa flaggskeppskameran i fullformat, Nikon Z 9.

Den nya firmwareuppgraderingen innehåller nya och spännande funktioner för film- och stillbildsfunktioner, förbättrad hanterbarhet samt skärmfunktioner som användarna har efterfrågat.

Till de nya filmfunktionerna hör högfrekvent flimmerreducering och högupplöst zoom¹ – en funktion som möjliggör högupplöst zoom som ökar telefotointervallet, oavsett vilket objektiv du använder. Bland de nya stillbildsfunktionerna finns ett C60-alternativ till bildtagning i hög hastighet+² – för snabb serietagning med cirka 60 bilder/sek. i DX-format.

Firmwareuppgraderingen ger dessutom användarna ett bekvämare arbetsflöde med förbättrade uppspelningsalternativ för bildserier från serietagningsläget.

Antalet knappar som kan användas som anpassade kontroller och förlängning av anpassade funktioner har utökats för att tillgodose de krav som professionella fotografer ställer på förbättrad display och hanterbarhet. Dessutom kan bilder och i-menyn visas vertikalt i uppspelningsläge, och nya bildstorleksalternativ för DX-format har lagts till. Några av de andra förbättringarna är en utökad AF-gräns för svagt ljus och en reducering av skiftande fokusposition till ett hinder i förgrunden som tillfälligt döljer det avsedda motivet.

Den här uppgraderingen visar på Nikons engagemang för att möta användarnas behov genom regelbundna firmwareuppdateringar med branschledande funktioner.

¹ Högupplöst zoom är endast tillgänglig med filminspelning med filmfiltypinställningar för ProRes 422 HQ 10-bit (MOV), H.265 10-bit (MOV), H.265 8-bit (MOV) eller H. 264 8-bit (MP4) med bildområdet inställd på FX (36 × 24). Begränsningar gäller för vissa kamerafunktioner.
² Med AE/AF-följning vid en bildkvalitetsinställning på endast normal JPEG. Det maximala antalet stillbilder som kan tas i enda serie är färre än vad som är möjligt med snabb serietagning. Ett minneskort som rekommenderats av Nikon bör användas.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor.

Som visionär partner förenar Nikon innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.