19-01-2022

NÅ LÄNGRE MED NYA NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Stockholm, Sverige, 19 januari 2022: Idag har Nikon nöjet att kunna presentera ett nytt superteleobjektiv i fullformat med fast brännvidd och inbyggd telekonverter: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S. Med en stor bländare på f/2,8 och fantastisk AF-prestanda är detta ett utmärkt objektiv för fotografering av sport, vilda djur och natur. Bildkvaliteten är enastående, oavsett om du fotograferar på 400 mm eller på 560 mm med den inbyggda 1,4× telekonvertern aktiverad.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S är det första Z-objektivet som har Nikons nya fokuseringssystem med Silky Swift-linjärmotor (LM) och optisk ABS-omvandlare: autofokus är snabbare och tystare, med exakt identifiering och följning av motiv. Det är också det första Z-objektivet som har Nikons nya Meso-amorf-beläggning, som erbjuder den högsta antireflexprestandan i NIKKOR:s historia. Den här nya beläggningen innehåller partiklar som är mindre än nanopartiklar för att effektivt förhindra ghost-effekter och linsöverstrålning: klarheten är knivskarp, även om du fotograferar motiv med flera direkta ljuskällor i bildrutan.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S är utformat för att ge fotografer alla fördelar ute på fältet och konstruktionen har en mycket låg vikt, vilket gör superteleobjektivet lättare att hantera. Det här robusta och perfekt balanserade objektivet är noga tätat runt alla rörliga delar och tyngdpunkten ligger bakåt för mer stabil användning. Kontrollerna kan anpassas efter eget tycke för perfekta inställningar i alla situationer, inklusive genom att tilldela funktioner till objektivets FN-ring.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead för Nikon Northern Europe, säger: ”Det här är det första superteleobjektivet med fast brännvidd i S-serien som presenteras för NIKKOR Z-serien och det ger nya möjligheter för professionella fotografer inom sport, vilda djur, och natur. Det är fullproppat med ny och innovativ teknik som tar fokuseringen, klarheten i bilderna och anpassningsförmågan till nästa nivå. Vad du än behöver göra för att ta bilden hänger det här objektivet med i svängarna.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Inbyggd 1,4× telekonverter: En knapptryckning på objektivets högra sida är allt som krävs för att aktivera telekonvertern och utöka objektivets räckvidd till 560 mm.
Orubblig AF: Silky Swift LM-fokuseringssystemet med optisk ABS-omvandlare ger verkligt snabb autofokus med exakt identifiering och följning av motiv.
Kraftfull bildkvalitet: Maximal bländare på f/2,8 och vackert rundad bokeh.
Inbyggd vibrationsreducering i objektivet: Ger en fördel på 5,5 steg även när du fotograferar med den inbyggda telekonvertern aktiverad. Synkroniserad VR är tillgängligt när objektivet kombineras med Z 9.
Meso-amorf-beläggning: Klassledande antireflexbeläggning. Förhindrar ghost-effekter och linsöverstrålning genom att ta bort infallande diagonalt och vertikalt ljus.
Fantastiska detaljer: Nikons ED-, Super ED- och SR-linser motverkar kromatisk aberration.
Tåligt: Tätningen runt alla rörliga delar håller damm och fukt borta och Nikons fluorskikt skyddar den främre linsen.¹
Balanserat: Objektivets tyngdpunkt ligger bakåt för mer stabil användning och mindre belastning på din hållning.
Anpassningsbart: Funktioner kan tilldelas till FN-ringen samt till FN-knapparna, fokusringen och den ljudlösa inställningsringen. Spara fokusavstånd till minnesinställningsknappen.
Säkert och stadigt: Den avtagbara stativfoten ger bra balans när objektivet är fäst på ett stativ. En Kensington® Security Slot bidrar till att hålla ditt objektiv säkert.
Inbyggt filterfack: Gör det lätt att sätta i filter, vilket ger dig ännu större kontroll över situationer med svår belysning.
Kompatibilitet: Stöd för användning av Z-TELEKONVERTER TC-1.4x och Z-TELEKONVERTER TC-2.0x.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.


¹ Vi garanterar inte att objektivet är damm- och droppskyddat i alla situationer och under alla förhållanden.

Var försiktig. Använd inte det här objektivet om du har en pacemaker eller annan medicinsk hjärtutrustning. Magnetfältet i objektivet kan leda till att medicinsk utrustning inte fungerar ordentligt. Nikon tar inte ansvar för sådana fel, eller för direkta eller indirekta konsekvenser av fel.

Firmware för kamerorna måste uppdateras till de senaste tillgängliga versionerna före användning.