01-06-2018

Fotosidan Masters delar ut pris till Årets Mästarbild på Galleri Kontrast

Fotosidan Masters sista och största pris - Årets Mästarbild - kommer att presenteras på Galleri Kontrast den 13 juni, där vinnaren får en Nikon D500. Kvällen bjuder dessutom på en inspirerande vernissage bestående av ett antal utvalda bidrag från tävlingen som Galleri Kontrasts curator Mia Klintenwall valt ut.

Fotosidan Masters är Fotosidans årliga tävling där fotografer deltar inom de tre olika kategorierna Natur, Porträtt och Ögonblick med ett prisbord på över 100 000 kr. Efter fyra omgångar koras totalvinnarna i respektive kategori där prisen är varsitt objektiv från Nikon. Till sist koras Årets Mästarbild 2018 där priset är en Nikon D500.

“Fotosidan Masters har det finaste prisbordet i Sverige, vilket gör att det är väldigt populärt att delta i. Årets tävling har återigen varit spännande med drygt 2000 uppladdade bilder och vinnarna i respektive kategori avgjordes i sista omgången vilket gjorde sista sammanräkningen spännande!” säger David Elmfeldt på Fotosidan.

Nu den 13 juni är det dags att presentera Årets Mästarbild 2018 på Galleri Kontrast, där vinnaren valts ut av Fotosidans medlemmar. Det kommer även att vara en utställning på plats som pågår fram till 15 juli, där Galleri Kontrasts curator Mia Klintenwall valt ut 72 bilder från tävlingen.

“Det är en rolig utställning och vi har många besökare på sommaren från hela landet. Vanligtvis visar vi bara yrkesverksamma fotografer och huvudsakligen större bildjournalistiska projekt. Detta är enda utställningen där amatörfotografer medverkar, vilket är väldigt uppskattat av våra besökare” säger Mia Klintenwall.

Nikon har varit med sedan Fotosidan Masters började, där Fotosidans mål med tävlingen var att bidra till foto-Sverige. Tillsammans med Nikon tog de fram upplägget för tävlingen och Nikon är väldigt stolta sponsorer.

“Fotosidan Masters är ett utmärkt koncept som passar de flesta att tävla i, vilket ger en stor variation av bidrag. Vi ser några riktigt stora talanger under varje år och det är dessutom kul att tävlingen pågår en längre period och att Årets Mästarbild äntligen ska presenteras!” säger Madeleine Hallerdal på Nikon.

Nikons prisbord på Fotosidan Masters 2017-2018 är

Mästarbilden: Nikon D500
Förstaplats i respektive kategori: AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Andraplats i respektive kategori: AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED
Tredjeplats i respektive kategori: AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G

Under prisutdelningen den 13 juni kan man även komma och testa och ställa frågor om Nikons nyaste kameror och objektiv på Galleri Kontrast.

Information

Plats: Galleri Kontrast, Hornsgatan 8, 118 20 Stockholm
Tid: Prisutdelning 13 juni klockan 17-20
Period: Utställningen pågår fram till och med 15 juli.

För mer information om tävlingen och evenemanget, vänligen kontakta:

Josephine Sivertzen
PR-assistent
0706109991
josephine@inthecold.se