21-02-2018

Fånga ögonblicket med Nikon på Fotomässan

Stockholm, 21 februari 2018 – Nikons breda utbud av talare sträcker sig från världens mest etablerade fotografer till unga talanger och YouTubers som berättar hur de fångar ögonblicket i sitt arbete. Nikon presenterar även deras nya ambassadörsduo Alexandrov Klum som gör sitt första framträdande med Nikon.

Fotomässan 2018 går av stapeln 9-11 mars med temat “Fånga ögonblicket”, och Nikon bjuder på en stor variation av talare som delar med sig av sina erfarenheter och tips för att fånga de viktiga ögonblicken i vardagen och på resan - i både stillbild och rörligt.

“Fotomässan är årets största event för oss och vi är alltid glada och nyfikna över att få träffa så många fotointresserade på ett och samma ställe. Under årets Fotomässa är vårt viktigaste syfte att inspirera, vare sig man är en professionell fotograf, entusiast eller vill köpa sin första kamera. Därför har vi bjudit in denna breda skara av talare till vår monter, som beskriver sitt bästa sätt att fånga ögonblicket på film och bild både i vardagen och vid de extra speciella tillfällena” säger Peter Lundin, Nikons General Manager Nordics & Baltics.

Nikons utbud av talare sträcker sig från fotografer med livslång erfarenhet bakom kameran till unga talanger. För första gången presenteras även Iris och Mattias Alexandrov Klum som Nikons ambassadörer. En av världens främsta fotografer och filmare Mattias Klum jobbar idag med sin fru, den konceptuella artisten Iris Alexandrov i en duo, som fokuserar på konstprojekt kopplade till miljöfrågor. I Nikons monter kommer de att berätta mer om sitt partnerskap och ta oss bakom scenerna från sina installationer och berättelser.

“Vi kommer berätta lite mer om våra olika sätt att se på världen utifrån några projekt vi arbetar med just nu. Vi hoppas på att det vi gör inte bara ger färdiga svar utan också lämnar en med en vilja att veta mer” berättar Iris och Mattias Alexandrov Klum.

På scen i Nikons monter

Andra bekanta ansikten man bland annat kan träffa är till exempel Nikon-ambassadörer Staffan Widstrand som anses vara Sveriges mest erkända naturfotograf samt norska bröllopsfotografen Frøydis Geithus, vars bild prisades som en av årets bästa bröllopsbilder i en prestigefylld fototävling arrangerad av webbplatsen Junebug Weddings.

För att fokusera mer på video och rörligt material, kommer även regissören och fotografen Martin von Krogh att vara på plats för att prata om sin nya film, Cinema Pameer, som är filmad helt med Nikon D810 och D750. För att prata mer om hur man fångar ögonblicken i vardagen på video, kommer YouTubes första nordiska ambassadör Axel Palm att prata om sitt arbete med YouTube-kanalen OKLART! och vloggaren Ella Grundel kommer berätta om hur hon har fångat en stor publik genom att stötta och inspirera tjejer och unga kvinnor på YouTube.

Nikon School och Check & Clean

Nikon School kommer även att finnas på plats och erbjuda guldkornen från sina exklusiva fotoutbildningar där etablerade fotografer som Therese Asplund, Roger Brendhagen och Peter Ericsson kommer att lära ut och inspirera. Med Nikon School kan man även få snabba och konkreta tips från de flesta av talarna på Nikons scen samt kunna kika i vad de har i sin fotoväska. Som vanligt rengör Nikon även kameror på den populära Check&Clean servicen under mässan.

Mer information om Nikons aktiviteter och alla talare finns på events.nikon.se/fotomassan.
En intervju med Nikons nya ambassadörsduo Alexandrov Klum kan läsas på events.nikon.se/fotomassan/be-inspired/201802/alexandrov-klum