14-12-2021

Nikon utvecklar superteleobjektivet NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S med fast brännvidd för Nikon Z-fattningssystemet

Stockholm, Sverige, 14 december 2021: Nikon är stolta över att presentera utvecklingen av superteleobjektivet NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S med fast brännvidd för spegellösa kameror i fullformat (Nikon FX-format) som använder Nikons Z-fattning.

* Den verkliga produktens utseende kan skilja sig från bilden som visas ovan.

NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S är ett objektiv i S-serien* som ger kraftfull rendering och enastående upplösning, samtidigt som färgblödning reduceras effektivt. För första gången används ett PF-linselement (Phase Fresnel) i en NIKKOR Z-modell, vilket gör objektivhuset lätt, kompakt och lätt att ta med sig trots att det är ett superteleobjektiv. Med sin höga renderingsprestanda och enastående bärbarhet kommer detta objektiv att kännas tillförlitligt och främja kreativiteten hos många fotografer, såväl avancerade amatörer som proffs.

Nikon fortsätter att bryta ny mark inom optisk prestanda och samtidigt tillgodose användarnas behov, med målet att bidra till att fotograferingskulturen utvecklas och öka möjligheterna inom fotografering.

* S-serien är en NIKKOR Z-objektivklass som uppvisar enastående optisk prestanda och uppfyller en hög standard för designprinciper och kvalitetskontroll.

Utvecklingen av NIKKOR Z-objektivutbudet fram till 2023

** Effektiv brännvidd i DX-format
*** Innehållet i detta utbud kan ändras utan föregående meddelande och utan ansvarsskyldighet.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.