21-06-2021

Nikon, CIWEM, WaterBear och ARUP tillkännager domarna för tävlingen Environmental Photographer of the Year 2021

De vinnande fotografierna meddelas och visas på COP26 i Glasgow i november

De vinnande fotografierna meddelas och visas på COP26 i Glasgow i november

Amsterdam, Nederländerna, 21 juni 2021:
Nikon presenterar idag, tillsammans med CIWEM, välgörenhetsorganisationen för vatten- och miljöhantering, och Waterbear, den kostnadsfria strömningsplattformen för vår planets framtid, samt ingenjörskonsultföretaget ARUP, den framstående panelen som dömer i tävlingen Environmental Photographer of the Year 2021.

Panelen kommer att bestå av tio internationella domare, med experter inom fotografering, klimaträttvisa och miljöaktivism. Fotograferna Ope Odueyungbo och Josh Haner deltar tillsammans med designern Marquise Stillwell, klimaträttsaktivisten Frances Fox, chefen för ICCCAD Saleemul Huq, civilingenjören Diana Abrunhosa och CIWEMs VD Terry Fuller för att granska och utse vinnarna.

Andra viktiga paneldeltagare är:
• Lina Kayser, fotograf:Lina är en Nikon Z Creator och fotograf som bor i Dovrefjell i Norge. Hon specialiserar sig på att fotografera kalla och avlägsna platser i norr och det ömtåliga arktiska livet. Förutom sina egna fotoprojekt håller Lina för fotoworkshoppar både i Norge och utomlands, inklusive skeppsexpeditioner till Svalbard. Med sin stora passion för vilda djur i Norden och Arktis använder Lina sociala medier för att dela sina perspektiv och passioner. Lina har samarbetat med Nikon sedan 2017. 

• Alfie Bowen, fotograf: Alfie är en prisbelönt brittisk fotograf med autism. Hans konstnärliga vision formas av en enorm uppmärksamhet för detaljer och en orubblig beslutsamhet att motbevisa folk. Alfies kontakt med djur har hjälpt honom genom hans mörkaste stunder. Alfies arbete har uppmärksammats av BBC Earth och hyllas av kändisar inklusive Sir David Attenborough, och i sin inspirerande karriär har han jobbat med välgörenhetsorganisationer för att öka medvetenheten om vilda djur och autism. Från och med 2021 är Alfie en Nikon Z Creator.

• Ben Moore, fotograf: Ben Moore är en självlärd kommersiell fotograf som specialiserat sig på flygfoton, arkitekturfoton och stadsfoton. Hans stil är ganska mörk men kompletteras av rena, jordnära toner. Han älskar att använda linjer i sina bilder med skarpa visuella intryck som är chockande och spännande för betraktarna. Ben har arbetat som Nikon Z Creator med Nikon sedan augusti 2020.

Tävlingen Environmental Photographer of the Year genomförs för 14:e året och presenterar några av världens mest inspirerande miljöfotografier. Den årliga tävlingen är en internationell plattform för att öka medvetenheten om de miljöproblem som vår planet står inför. De vinnande fotografierna i årets tävling kommer att presenteras och ställas ut vid COP26 (Förenta nationernas klimatkonferens 2021) i Glasgow i Skottland nu i november.

Tävlingen är kostnadsfri att delta i och alla åldrar är välkomna, såväl yrkesfotografer som amatörfotografer, fram till och med den 31 juli 2021. Deltagarna tävlar om prispengar och utmärkelser, inklusive Environmental Photographer of the Year 2021. Kategorierna omfattar Environmental Photographer of the Year, Nikon-utmärkelsen Young Environmental Photographer of the Year, utmärkelserna Environments of the Future, Sustainable Cities, Climate Action and Water and Security, Resilient Foundations utmärkelser (Resilient Award) och utmärkelsen People’s Choice. Omröstningen för den sista kategorin kommer att vara öppen för allmänheten via sociala medier under månaden fram till COP26.

Få reda på mer, delta och få all information om tävlingsreglerna, domarna och priserna i tävlingen Environmental Photographer of the Year genom att besöka www.epoty.org.

För ansiktsbilder av domarna och förra årets vinnarbilder, gå till här.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.

Mer information finns på www.europe-nikon.com

Om WaterBear

WaterBear är det första nätverket i sitt slag: en kostnadsfri interaktiv plattform för video och digitala medier med syftet att stödja FN:s mål för hållbar utveckling. Det gör nätverket genom inspirerande innehåll, avancerad teknik som gör det lättare att göra skillnad och genom dess globala partnernätverk. Det ger betraktaren en unik möjlighet att direkt stödja icke-statliga organisationer över hela världen och bidra till en bättre framtid för vår ömtåliga planet. Ladda ner WaterBear från appbutiken eller gå till:  https://waterbear.com 

Klicka här för App Store/Klicka här för Google Play

Om CIWEM

CIWEM (Den kungligt godkända institutionen för vatten- och miljöhantering) är en fristående verksamhet och en registrerad välgörenhetsorganisation godkänd enligt kungliga stadgar som verkar internationellt för att främja vatten- och miljöhantering. CIWEM representerar en gemenskap med 30 000 yrkesverksamma med en gemensam vision om en säker och hållbar värld. Om du vill veta mer kan du besöka www.ciwem.org.

Om ARUP

ARUP är den kreativa kärnan i många av världens mest framstående projekt inom byggnadsmiljön och över hela industrin. Företaget är verksamt i fler än 140 länder och deras designer, ingenjörer, planerare, konsulter och tekniska specialister samarbetar med klienter på innovativa projekt med högsta kvalitet och inverkan. www.arup.com.