Nikon Imaging | Sverige | Europa

06-07-2017

Härmed presenteras vinnarna av Nikon Photo Contest 2016–2017

Amsterdam, Nederländerna, 6 juli 2017: Nikon har nöjet att presentera vinnarna av Nikon Photo Contest 2016–2017. Nikon Photo Contest är en av världens största internationella fototävlingar och har ägt rum sedan 1969. Detta år presenterades det särskilda 100th Anniversary Award Prize, med temat ”Celebration”, för att fira Nikons 100:e födelsedag.

Totalt 21 511 fotografer från 170 olika länder och regioner har skickat in 76 356 bidrag. Aldrig tidigare under tävlingens historia har bidrag skickats från så många länder och regioner samtidigt – det är ett nytt rekord!

Vinnare i Nikon Photo Contest 2016–2017

Nikon 100th Anniversary Prize: Greeting to the Sun

Annamaria Bruni (Italien)

Grand Prize: 休 (Break Time)

Yuanyuan Tian (Kina)

Award for the Most Popular Entry: Disappearing fishing method by Moken

Dorte Verner (USA)

Vinnarna valdes av en internationell panel bestående av yrkespersoner från olika områden. Panelen leddes av den berömda grafikdesignern och formgivaren Neville Brody, som sammanfattade tävlingen på följande sätt: ”Bidragen varierade oerhört mycket både vad gäller ämnen och intressen: vissa var roliga och nyfiket observerande, men en överhängande majoritet var politiska, eller uttalade sig filosofiskt om världen. Vinnarna har valts ut efter sin förmåga att hitta en balans mellan det konstnärliga sinnet och förmågan att berätta en historia. Globala frågor och problem förevigas och visas upp med naturlig uppriktighet. Dessa bilder ökar vår förståelse om oss själva och avslöjar flera sanningar om världen vi lever i.”

Förutom att välja en vinnare av Nikon 100th Anniversary Prize och en vinnare av Grand Prize bland bidragen i de andra två kategorierna delade juryn även ut första, andra och tredje pris för varje kategori och format (enskilt foto, fotoessä samt video). En vinnare av The Award for the Most Popular Entry, som röstades fram av tävlingens deltagare, valdes också ut.

Alla de vinnande bilderna med information finns på webbplatsen för Nikon Photo Contest 2016–2017.