Nikon Imaging | Sverige | Europa

15-02-2017

Nikon-produkter belönas med "iF Design Award 2017"

Amsterdam, Nederländerna, 15 februari 2017: Nikon, och dess intresseföretag Nikon-Trimble Co., Ltd*, är glada över att kunna meddela att fem av deras produkter har belönats med ”iF Design Award 2017” inom produktkategorin.

De vinnande produkterna är:

Nikon D5 – digital SLR-kamera

D5-kameran är Nikons senaste flaggskepp som klarar av en mängd olika miljöer och motiv med förstklassig, snabb serietagning och hög känslighet. Båda sidorna av pentaprismat har effektiviserats för att kameran ska uppfylla kraven på ett verktyg för proffsen, med en övergripande design som får kameran att se tuffare och snabbare ut.

Nikon D500 – digital SLR-kamera

Entusiastkameran D500 har samma 153-punkters AF-system som flaggskeppet D5. Dess APS-C-sensor uppvisar fantastisk rörlighet med snabb serietagning på ca 10 bps och en telefotoeffekt när den används tillsammans med ett FX-objektiv. D500 uttrycker innovation och en känsla av rörelse med ett litet pentaprisma (ingen blixt) som blir smalare längst fram och pekar mot motivet – ett underliggande tema bakom designen hos Nikons D-serie.

KeyMission 360 – actionkamera

Nikons första actionkamera, KeyMission 360, är en actionkamera som du kan fästa på kläderna eller utrustningen, och som har en bildsensor både fram och bak samt två NIKKOR-objektiv, vilket gör att den kan spela in mycket realistiska 360-gradersfilmer i 4K UHD. Den är vattentät ned till 30 m, stöttålig, köldtålig och dammtät.

ECLIPSE Ti2 – inverterat forskningsmikroskop

Det här är ett flaggskepp för serien med inverterade mikroskop som används inom biologi, medicin och läkemedelsbranschen.

Mikroskopet uppfyller en mängd forskningsrelaterade behov med funktioner som möjliggör avancerade tillämpningar och ökad användbarhet/stabilitet/flexibilitet.

Nivo-i – digital bildlösning

Nivo-i är branschens första mätutrustning för digitala bildlösningar som kan hämta digitala bilder och exakta positionsdata samtidigt.

Dess användningsområden varierar från förvaltning av infrastruktur till katastrofförebyggande arbete, och innefattar detektering och inspektion av sprickor i betongbroar, övervakning av jordskred och vägledning vid korrigering av stålramar.

iF Design Awards är prestigefyllda och globala utmärkelser som delas ut sedan 1953 och sponsras av iF International Forum Design GmbH. Utmärkelserna är indelade i olika kategorier, t.ex. produkter, kommunikation och förpackningar. I år har mer än 5 500 bidrag från 59 länder bedömts av sakkunniga experter.

* Nikon-Trimble Co., Ltd., är ett joint venture-företag som ägs av Nikon och USA-baserade Trimble Inc och levererar mätlösningar med hög precision som ökar produktiviteten