Nikon Imaging | Sverige | Europa

19-10-2016

Förbättra oddsen med AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Amsterdam, Nederländerna, 19 oktober 2016: Nikon gör proffsens populäraste telefotozoom i FX-format snabbare, lättare och smidigare än någonsin tidigare. Nya AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR är är ett praktexempel på god ingenjörskonst och ger fotografer som arbetar med Nikons snabba D-SLR-kameror ett klart försprång..

Den här senaste versionen av det hyllade objektivet har en rad förbättringar som gör skillnad ute i fält vare sig man fotograferar sport, action, nyheter eller reportagebilder. Bättre AF-spårning och exponeringskontroll, liksom t VR SPORT-läget, ger utmärkta serietagningsegenskaper. Jämfört med föregångaren ger det nya objektivet bättre resultat ända ut i bildrutans kanter, och en minskad vinjettering. Det närmaste fokusavståndet är nu bara 1,1 m, och den maximala avbildningsskalan ökar från 0,11× till 0,21×. Konfigurerbara knappar på objektivhuset gör hanteringen smidigare, och zoomringen och fokusringen har bytt plats för bättre balans. Tack vare det nya höljet i magnesiumlegering och  HRI- och fluorit-elementen är det här objektivet både lättare och hållbarare än någonsin.

Dirk Jasper, produktmarknadschef på Nikon Europe, säger: ”Vårt nya NIKKOR-objektiv har en brännvidd på 70–200 mm och f/2,8 E och innebär fantastiska framsteg för bildkvaliteten. Dessutom är hela fotograferingsupplevelsen snabbare och smidigare. SPORT VR och de ergonomiska egenskaperna som vi hämtat från Nikons senaste teleobjektiv med brännvidderna 400 mm, 500 mm och 600 mm gör stor skillnad för fotografer som arbetar med snabba, oförutsägbara motiv och med en D-SLR-kamera i proffsklass, som D5.”

Rekommenderat försäljningspris: 31 390 kr
Säljstart: 10 november 2016

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna

Bättre vibrationsreducering (VR) och precision från objektivet till kameran
Nikons senaste VR-teknik gör det möjligt att fotografera med upp till fyra steg långsammare slutartider än utan VR¹, och funktionen aktiveras så fort slutaren trycks ned halvvägs. SPORT VR-läget ger en stabil sökarbild när man fotograferar mycket snabba händelser. Den förbättrade AF-spårningen gör att fotografen kan reagera snabbare och mer exakt på autofokusändringar. En mekanism för elektromagnetisk bländarstyrning ger en mycket stabil automatisk exponeringskontroll – även vid snabb serietagning.

Optisk precision ända ut i bildrutans kant
En helt ny optisk konstruktion ger överlägsen prestanda från kant till kant. Den nya optiska designen innefattar sex ED-glaselement, ett linselement med fluoritglas och ett element med högt brytningsindex (HRI). Nano Crystal Coat-beläggningen minskar risken för ghost-effekter och linsöverstrålning och ger klarare bilder, samtidigt som färgblödning, kromatisk aberration och förvrängning kontrolleras genom hela zoomområdet.


¹ I normalläge baserat på CIPA-standard.