Nikon Imaging | Sverige | Europa

23-08-2016

I AM photokina 2016: Det här kan du förvänta dig av Nikon

Under det här årets photokina visar Nikon produkter som ger innehållsskapare nya möjligheter

Amsterdam, 23 augusti 2016 – Nikon förbereder sig för att ännu en gång stå i centrum för uppmärksamheten vid den världsledande fotomässan photokina i Köln. Besökarna kan se fram emot att vara de första som får ta del av spännande nyheter och på nära håll få uppleva de senaste produkterna i utställningsmontern i Halle 2.2 på Koelnmesse. En fantastisk grupp fotografer i världsklass som arbetar med Nikon kommer dessutom att ge presentationer och berätta hur de skapar inspirerande material.

Den nya Nikon D3400 visas för besökarna för första gången i Nikons utställningsmonter. Ta en närmare titt på den här digitala systemkameran på ingångsnivå, som gör det lättare att dela bilder i farten, och upptäck hur den hjälper dig att enkelt fotografera högkvalitativa bilder.

Besökarna som kommer till Nikons utställningsmonter kan även prova professionella DSLR-produkter, däribland flaggskeppet Nikon D5 i FX-format och dess lillebror Nikon D500. Fördjupa dig i 360-graders fotografering med Nikon KeyMission 360, som först presenterades vid CES 2016 och som nu visas upp i Nikons utställningsmonter. Det kommer också att finnas ett brett utbud av NIKKOR-objektiv och kompaktkameror i COOLPIX-serien.

Kända fotografer ger presentationer i Nikons utställningsmonter och delar med sig av sina erfarenheter av fotografering med den senaste utrustningen från Nikon. National Geographic-fotografen Ami Vitale ger besökarna möjlighet att se närbilder av noshörningar i Afrika och pandor i Kina. Joel Marklund, som är ambassadör för Nikon Europe, bjuder på en titt bakom kulisserna från de främsta idrottsevenemangen i världen, däribland OS i Rio 2016 och Champions League-finalen. Känn adrenalinkicken från motocross och free running med Marcel Lämmerhirt, och lär dig av andra fotografer som delar med sig av sina upplevelser från olika platser i världen.

Takami Tsuchida, chef för Nikon Europe: ”Vi är glada över att kunna hjälpa fotografer runt om i världen att skapa spännande material, och det är inspirerande att se hur vår teknik används till att producera så imponerande verk. Nu när det skapas mer material än någonsin arbetar vi hårt för att säkerställa att de produkter som visas på photokina 2016 ger upphov till större kreativitet, fler innovationer och bättre utförande.”

Photokina är öppet för allmänheten 10.00–18.00 från den 20 till 25 september 2016. Hela programmet med talare och aktiviteter kommer att finnas på vår webbplats. Om du vill ta del av de senaste nyheterna kan du följa oss på Twitter @NikonEurope. Dela med dig av dina tankar på Twitter #photokina.