Nikon Imaging | Sverige | Europa

06-05-2016

Nikons digitala SLR-kameror D5 och D500 har båda tilldelats Red Dot Award: Product Design 2016

Amsterdam, Nederländerna, 6 maj 2016: Nikon Corporation är mycket glada att kunna meddela att Nikons digitala SLR-kameror D5 och D500 har tilldelats Red Dot Award: Product Design 2016, som sponsras av Design Zentrum Nordrhein Westfalen i Tyskland.

Red Dot Award: Product Design är en utmärkelse i världsklass som tilldelas produkter som har släppts de senaste två åren och som är särskilt framstående inom nio områden, bland annat innovation, funktionalitet, ergonomi, miljövänlighet och hållbarhet.

Red Dot Award: Product Design anordnades i år för 61:a gången. Vinnarna som valts ut bland ca 5 200 deltagare från 57 länder runtom i världen kommer att presenteras på en särskild utställning som hålls 5–31 juli 2016 på Red Dot Design Museum i Essen i Tyskland.

Mer information om Red Dot Design Awards finns på Red Dot webbplats.

D5 (släppt mars 2016) översikt

D5 är Nikons senaste flaggskepp inom DSLR-kameror. Med sin avsevärt förbättrade förmåga att följa rörliga motiv, en betydligt bättre bildkvalitet vid höga känsligheter och förmågan att kunna hantera en stor mängd olika scener och motiv erbjuder kameran en överlägsen prestanda. Kameran är utrustad med nästa generations AF-system med 153 punkter och erbjuder snabb serietagning med ca 12 bps¹ (med AF- och AE-spårning), och kan därför fånga det motiv du vill ha med större säkerhet i de mest skiftande miljöer. Nikons nya CMOS-sensor i FX-format och det nya bildhanteringssystemet EXPEED 5 har dessutom gjort att den har den högsta standardkänsligheten i Nikons historia, ISO 102 400. Den erbjuder också överlägsen prestanda vid hög känslighet inte bara när du tar stillbilder utan också när du filmar i det nya formatet 4K UHD (3840 x 2160).

¹ Vid slutartider på 1/250 s eller snabbare i CH-läge.

D500 (beräknas släppas i slutet av april 2016) översikt

D500 är Nikons nya flaggskepp inom DSLR-kameror i DX-format. Den är utrustad med samma nästa generations AF-system med 153 punkter som återfinns i D5, vilket gör att du kan fånga ditt motiv vid serietagning i hög hastighet med ca 10 bps¹. Det nya bildbehandlingssystemet EXPEED 5 och Nikons nya CMOS-sensor i DX-format garanterar överlägsen bildkvalitet över ett brett spektrum av standardkänsligheter, från ISO 100 till 51 200, både när du tar stillbilder och filmar. Kameran lever också upp till proffsens krav genom att det går att filma i 4K UHD (3840 × 2160), och är dessutom utrustad med SnapBridge, en app som gör det möjligt att sömlöst ansluta kameran till en smartenhet².

¹ Vid slutartider på 1/250 s eller snabbare i AF-C autofokusläge då kameran drivs av ett EN-EL15-batteri och alla andra inställningar är i standardläge.
² Smarttelefoner och surfplattor med operativsystemet iOS eller Android™.