Nikon Imaging | Sverige | Europa

2013-09-19

Nikon presenterar den vattentäta och stöttåliga Nikon 1 AW1

Det nylanserade Nikon 1 AW1-systemet är världens första vattentäta och stöttåliga kamerasystemet med utbytbart objektiv*. Det klarar dyk ned till 15 meters djup**, fall från höjder på upp till 2 m***, kyla ned till minus 10 °C och är fullständigt dammsäkert****.


Systemkameran Nikon 1 AW1 lanseras tillsammans med två vattentäta, stöttåliga och köldtåliga 1 NIKKOR AW-objektiv. Den är liten och enkel att ha med och snabb att komma igång med. Den perfekta lösningen för den stilkänslige som vill kunna ta bilder och göra filmer med hög kvalitet i princip var som helst.

Nikon meddelar även att företaget har utvecklat en undervattenblixt - SB-N10. Det är en kraftfull extern blixt som kan användas tillsammans med Nikon 1 AW1. Den är designad för att belysa skumma undervattensmiljöer, och gör det lättare att återge de färger som finns under vattnet. SB-N10 är kompatibel med Nikon 1 undervattenshus, vilket gör att den kan användas tillsammans med övriga Nikon 1-kameror också. Förväntad lansering under våren 2014.

Nikon 1 AW1 finns i svart, vitt och silver och har planerad säljstart den 10 oktober 2013.

Nikon 1 AW1 levereras med 1 NIKKOR AW 11-27.5mm och det rekommenderade priset är 7 590 SEK.

Finns även med dubbelkit, 1 NIKKOR AW 11-27.5mm + 1 NIKKOR AW 10mm och det rekommenderade priset är 9 590 SEK inklusive moms.

 

Läs mer om kameran här.


*Bland de digitalkameror med utbytbara objektiv som finns på marknaden den 9 augusti 2013, baserat på Nikons undersökningar.
**Nikons egna tester har visat JIS/IEC-skydd motsvarande klass 8 (IPX8) för vattentålighet när ett vattentätt 1 NIKKOR-objektiv är monterat på kameran.
***Har klarat Nikons egna tester enligt standarden MIL-STD-810F Method 516.5: Shock (stöttålighet) när ett vattentätt 1 NIKKOR-objektiv är monterat på kameran. Stöttåligheten kan inte garanteras när den inbyggda blixten är uppfälld.
**** Nikons egna tester har visat JIS/IEC-skydd motsvarande klass 6 (IP6X) för dammsäkerhet när ett vattentätt 1 NIKKOR-objektiv är monterat på kameran.