Nikon Imaging | Sverige | Europa

2014-05-14

Nikon lanserar AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR

Idag lanserar Nikon ett ljusstarkt, nytt superteleobjektiv med fast brännvidd: det lätta AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR.

Det här superteleobjektivet med FX-format är konstruerat för att leverera precision vid alla hastigheter och är perfekt för professionella fotografer inom sport och nyheter som kräver den bästa prestandan. Med en maximal ljusstyrka på f/2,8, en helt ny optisk design och Nikons nya SPORT-vibrationsreduceringsläge (VR) kan NIKKOR 400 mm f/2.8 ge fantastisk bildkvalitet och följa snabba rörelser med otrolig skärpa. Det nya optiska konceptet gör objektivet lättare än föregångaren. Det har två fluoridglas som förbättrar prestandan och reducerar vikten för enklare hantering. Den hållbara konstruktionen gör att objektivet tål tuff, professionell användning och inkluderar en fluorinebeläggning som avvisar vatten, damm och smuts utan att kompromissa med bildkvaliteten.

Tillsammans med objektivet lanseras även AF-S TELECONVERTER TC-14E III. Telekonvertern är konstruerad för att öka brännvidden för utvalda NIKKOR-objektiv med 40 % och passar perfekt för sport-, press-, och naturfotografer.

 

Säljstart för objektivet och telekonverten är den 28 augusti 2014.