Nikon Imaging | Sverige | Europa

2014-02-25

Nikon lanserar programvara för bildbearbetning och justering, Capture NX-D

Nikon tillkännager att Capture NX-D Pro (betaversion), ett program för att bearbeta och justera RAW-bilder som tagits med Nikon-digitalkameror, kommer att finnas tillgängligt utan kostnad från och med idag.

Capture NX-D är ett gratisprogram som så småningom kommer att ersätta det befintliga programmet Capture NX 2. RAW-bilder (med filtillägget NEF eller NRW) som tagits med Nikons spegelreflexkameror, avancerade Nikon 1-kameror med utbytbara objektiv och Nikon COOLPIX kompakta digitalkameror kan överföras till programmet för fotobehandling med hög kvalitet genom bearbetning och justering. Utöver RAW-bilder kan programmet även användas för att justera JPEG- och TIFF-filer.

Under den period då Capture NX-D (betaversion) finns tillgängligt kommer Nikon att lyssna noga på de kommentarer, förfrågningar och förslag gällande programmet som kommer från användarna på Nikons webbplats. Nikon kommer att använda dessa förfrågningar och förslag för att förbättra programmet innan det släpps officiellt senare under 2014.

Nikon kommer att fortsätta uppdatera och tillhandahålla support för det befintliga programmet Capture NX 2 under den tid då betaversionen av Capture NX-D finns tillgänglig. När den officiella versionen av Capture NX-D lanseras kommer Nikon dock inte längre tillhandahålla uppdateringar till Capture NX 2.

Befintliga Capture NX 2-användare kommer att få information om det datum då Nikon inte längre har stöd för Capture NX 2.

Nikon ser fram emot att tillkännage det datum då Capture NX-D lämnar betatestningen.