Nikon Imaging | Sverige | Europa

2014-02-24

Nikon introducerar sitt nya flaggskepp i FX-format – Nikon D4S

Den nya modellen Nikon D4S är utvecklad för fotografer som kräver att sin kamera ska leverera i de mest extrema miljöerna. Med en ny EXPEED 4-processor, ett utökat ISO-omfång, en förbättrad autofokus som följer snabbt rörliga motiv, en ny sensor och ett nytt RAW-format gör kameran till ett mästerligt verktyg i både snabbhet och svåra ljusförhållanden.

Nikon D4S bygger på våra enorma framgångar med Nikon D4 och flyttar fram gränserna ytterligare för vad som är möjligt. Vi har samlat in värdefulla åsikter från professionella användare och Nikons ingenjörer har implementerat en mängd förbättringar som gör stor skillnad för proffsfotografer som arbetar inom hårt konkurrensutsatta områden som sportfotografering, pressbilder och naturfoto. Nikon D4S är byggd för att stå pall i de tuffaste miljöerna då den levererar bilder av högsta tekniska kvalitet.

Rekommenderat pris är 58 690 kronor inklusive moms och säljstart är den 6 mars 2014.

Till pressmeddelandet.

- Ny bildsensor på 16,2 megapixlar i FX-format: Ultimat bildkvalitet och fantastiskt flexibel beskärning.
- Utmärkt ljuskänslighet: Ett ISO-omfång på 100–25 600 som kan utökas till branschledande (motsvarande) 409 600.
- 11 bilder per sekund med AF: 11 bilder per sekund i FX-format med AE/AF som är bättre än hos D4.
- EXPEED 4: Snabbare intern hastighet och förbättrad bildbearbetning.
- Multi-CAM 3500FX 51 punkters AF-system som kan ställas in på 9 punkter, 21 punkter eller 51 punkter och en känslighet ned till -2 EV (ISO 100, 20 °C).
- Förbättrad AF: Bättre fokuslåsning, nya alternativ för begränsningar av AF-läge och det nya läget Grupperat AF-område.
- D-filmer i flerfältsformat: Film i FX- och DX-format med full HD-kvalitet (1080p) med bildhastigheter på 60p/50p/30p/25p/24p. Tre sensorbeskärningsformat: FX, DX och ursprungligt format (ca 2,7x) samt ren HDMI-utdata. Full kontroll över hela ISO-omfånget, slutartiden, bländaren och ljudvolymen under inspelning av film. Nikons 3D-brusreducering minskar slumpmässigt brus och kameran erbjuder sofistikerade ljudinställningar.
- Klarar en tuff vardag: Vädertåligt kamerahus av metall.
- Genvägar: Gigabit 100/1000TX Ethernet-port och storleken S i RAW-format ger snabbare bildöverföring. Kompatibel med Nikons trådlösa sändare WT-5.
- Monitor med justerbar färg: 8 cm (3,2 tum) LCD-monitor med cirka 921 000 punkter och antireflexbehandling där du kan justera färg och ljusstyrka.
- Snabb och robust slutare: Slutarenhet av kevlar och kolfiber med en slutarfördröjning på 42 ms, en standardlivscykel på 400 000 exponeringar och en slutartid mellan 1/8000 till 30 s, blixtsynkronisering på upp till 1/250 s. En ny slutar- och spegelmekanism ger en stabil bild i sökaren med minimala blackouter vid snabb serietagning.
- Spotmätning av vitbalans: Du kan enkelt ta fram manuella, förinställda vitbalansvärden baserat på ett utvalt område inom bildrutan. Områdets storlek kan behållas även om bilden är förstorad och efterföljande data kan inhämtas.
- EL-18a-batteri med hög kapacitet: Superkompakt, uppladdningsbart litiumjonbatteri med låg vikt och en kapacitet på upp till 3020 bilder (CIPA Standard), 2 500 mAh (10,8 V).
- Lagringsmedier: Två kortfack – ett för snabba CF-kort (UDMA 7) och ett för snabba XQD-kort med hög kapacitet.