27-11-2017

Nikon startar en videoskola med vloggaren Axel Palm

Idag lägger vi större vikt vid visuellt innehåll än tidigare och video har blivit ett allt viktigare format att engagera sin målgrupp med på internet och i sociala medier.

Videobloggaren Axel Palm har under många år producerat videos och lärt sig mycket på vägen. ”Önskar att jag haft en videoskola när jag började skapa. Tittar jag tillbaka på de första videos som publicerades så kan man få sig ett gott skratt. Det krävs mer jobb än man tror och under åren har jag inte bara utvecklat min utrustning utan även formatet, storyn och redigering för att engagera mina fans. Ser verkligen fram emot att få dela med mig av mina erfarenheter och förenkla för nästa generation samt de som vill ta sina filmer till en ny nivå, säger Axel Palm.”

Axels videoskola vänder sig till både nybörjare och mer avancerade användare och spelas in med Nikons systemkameror D7500, D5600 och actionkameran KeyMission 170 för att visa bredden för olika behov av högpresterande teknik och kreativa möjligheter.

Nikons PR ansvariga Laura Tuononen berättar: ”Vi vill gärna vara med och lyfta framtidens kreatörer inom film och storytelling med hjälp av de produkter som vi utvecklar. Vi ser enorma möjligheter inom de digitala kanalerna för människor att kunna göra sin passion till sitt yrke. Kunskap om hur man kan sprida sina berättelser och en plattform som är mån om kreatörer är väsentligt och det är därför vi har valt att jobba med 123on och Axel.”

Videoskolan publiceras på den nya videoplattformen 123on och delas upp i korta videos för att enkelt kunna bryta ut och hitta funktionaliteter, tips och tricks för det man är i behov av just för stunden. 123on skapar en ny global standard för talanger att maximera sin digitala strategi, fan engagement och affärsmodeller med fokus på just korta videos.  

”Vi ser en tydlig trend på behovet av att skapa bra videos för att bredda och engagera sin målgrupp, oavsett om du är ett varumärke, artist, atlet eller influenser. Det är väldigt kul att kunna sy ihop samarbete med Axel och Nikon och hjälpa till att dela Axels erfarenheter till alla som är i behov ta sina videos till ny nivå”, säger Mikael Jansson, grundare och VD på 123on