2011-03-11

Nyheter i Nikon Sport Optics sortimentet

I dag utökar Nikon Sport Optics sortimentet med bland annat en adapter som möjliggör digiscoping för kompaktkameran COOLPIX P300 tillsammans med Nikons tubkikare. Förutom det så gör ett flertal kikarsikten inträde på marknaden samt även en ny kikare.

FSB-8 - Digiscopingadapter

Med nya kameraadaptern FSB-8 kan du fästa COOLPIX P300 på både Nikons tubkikare för riktig telefotografering eller koppla den till Nikons fältmikroskåp för otroliga närbilder. På fästet sitter en avtryckare med lång sladd som gör det smidigt att ta en bild utan att behöva riskera att få rörelseoskärpa i bilden på grund av du tryckte ner avtryckare direkt på kameran.

Nya kikarserien Nikon PROSTAFF 7

PROSTAFF 7 10x42-modellerna levererar överlägsna optiska prestanda i ett elegant hölje. Tack vare flerskiktsbelagda linser och prismor, takkantsprismor med faskorrigeringsbeläggning och högreflekterande spegelbeläggningsprismor, erbjuder dessa kikare ljusa och klara bilder även i svagt ljus. Den gummiförstärkta beläggningen för stöttålighet säkerställer ett bekvämt grepp vid fotvandring, utflykter i naturen eller vid idrottstävlingar.Kikarsiktet Monarch L700 2.5-10x40M

Nya Monarch L700 2.5-10x40M har ett hårkors av typ #4 och en inbyggd avståndsmätare som gör det ännu enklare att få tillförlitliga långdistansskott.

Nyheter i Nikons kikarsiktesserie PROSTAFF

PROSTAFF 4x32 med Duplexhårkors erbjuder 8 mm utgångspupill, är kompakt och lätt med utmärkt optik. Den här modellen är idealisk för rimfire-gevär, centrefire-gevär, hagelbössor och mynningsladdare.


PROSTAFF 2-7x32
med Duplexhårkors är kompakt och lätt. Den här modellen rekommenderas för hagelbössor, karbiner, amerikanska Mountain rifles, lätta gevär och mynningsladdare. Den erbjuder ett brett synfält vid lägre inställningar och utmärkt skärpa vid högre inställningar.


PROSTAFF 3-9x40
är avsett att bli en ny standard för alla jaktstilar eller -situationer, i allt från täta skogar till öppen terräng. Dess prestanda är goda nog för att räcka för långa skott och ett brett synfält. Finns både med Duplex- och BDC-hårkors.

PROSTAFF 3-9x50
finns både med Dupelx- och BDC-hårkors och har 50 mm objektivdiameter med flerskiktsbelagda linser som hjälper dig att snabbare och enklare finna ditt mål vid svagt ljus och i förhållanden med låg kontrast.

PROSTAFF 4-12x40
erbjuder ett bredare, utökat förstoringsområde som gör den idealisk för många olika sorters jakttillämpningar. Finns både med Duplex- och BDC-hårkors.